3 gode råd til at skabe et flot og minimalistisk badeværelse

19/04/2022

Valdemar Lind

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

En af tidens helt store indretningstrends går på at gøre badeværelset til et rum, som forener funktionalitet og afslapning. Det er blevet et rum, som man ofte kan bruge flere timer i træk i, og det sætter visse krav til indretningen. Generelt bliver de danske badeværelser holdt i den klassiske skandinaviske minimalistiske stil, som byder på rene linjer, afdæmpede farver og en minimal mængde af fysiske ting i rummet.

Det kan dog være en hel kunst at få ens badeværelse til at passe ind i denne minimalistiske stil, for rummet skal stadig opfylde et væld af krav i forhold til rengøring, skabsplads og funktionalitet. Der er dog hjælp at hente, for her er der samlet 3 gode råd, så badeværelset nemt fremstår smukt og æstetisk.

Hold badeværelset i afdæmpede nuancer

Når man tænker på minimalistisk indretning, så tænker man også ofte på neutrale og afdæmpede farvenuancer såsom hvid, grå og sort samt de enkelte sandfarvede nuancer. Det er da også disse, at man skal gøre brug af på badeværelset, hvis man ønsker at indrette i den minimalistiske stil.

Det kan være en fordel at holde vægge, gulve og lofter i en hel ren hvid farve, mens detaljer såsom håndklæder, forskellige overflader og den enkelte nipsgenstand kan holdes i nuancer, som giver en fed kontrast. Sort er det åbenlyse valg, men det kan for nogle være en for kraftig kontrast, og derfor er det også blevet utrolig populært med fx sand farver.

Tænk det minimalistiske design ind i de mindste detaljer

Det er dog ikke kun i farverne, at man skal tænke det minimalistiske aspekt ind for at skabe det perfekte minimalistiske badeværelse. Det samme skal man gøre ved de faste installationer på badeværelset. Det gælder fx vasken og bruseren på badeværelset, men det gælder faktisk også de lidt mindre bemærkelsesværdige detaljer på badeværelset såsom gulvafløbet. Gulvafløbet er normalt ikke noget, man skænker de store tanker, men det kan faktisk have stor betydning for badeværelsets helhedsindtryk.

Et smukt design på gulvafløbet kan nemlig være med til at binde rummets indretning sammen – det gælder selvfølgelig især, hvis gulvafløbets design matches med badeværelsets armaturer. Der findes utrolig mange flotte løsninger på markedet, som tæller alt fra hjørneafløb til diskrete gulvafløb, hvor risten er byttet ud med en af de omkringliggende fliser, så gulvafløbet nærmest forsvinder i gulvet.

Sørg for at holde badeværelset ryddeligt

Minimalistisk indretning kræver ryddelighed. Det siger næsten sig selv, og det gælder selvfølgelig også på badeværelset, som bedst passer ind i den minimalistiske stil, hvis rummet holdes helt ryddeligt. Dette kan dog ofte være temmelig svært at sørge for, hvis man ikke har nok skabsplads på badeværelset. Det gælder nemlig om at skjule fx toiletartikler, bunker af håndklæder og så videre, så rummet fremstår ryddeligt og minimalistisk.

Derfor kan det være en rigtig god ide at overveje, hvor meget skabsplads man har, og hvor meget skabsplads man har brug for. Derudover er det selvfølgelig også en god ide at bruge tid på at rydde ud i de ting, som fylder på badeværelset.