Slip for lange elregninger - Sådan får du smart og billig el

20/01/2021

Johnny Thomsen

Foto: Barry.Energy/Screenshot
Se hvornår strømmen i din stikkontakt er billigst og grøn, betal hver måned i stedet for tre måneder af gangen og spar penge på dit elforbrug. Barry gør det både lettere, billigere og sjovere at styre din elregning.

Mest læste i dag

Artiklen indeholder affiliate links

En af de ting vi bare ikke kan komme udenom i livet, er elregningen. Vi skal bruge el for at lade vores telefoner op, for at se fjernsyn og for at lave en kop kaffe. Elregningen er bare noget der er der, og meget mere tænker vi faktisk ikke over det.

Jeg er personligt typen, der godt kan lide at sammenligne priser og spare penge der, hvor der kan spares. Derfor har jeg tidligere hoppet lidt frem og tilbage mellem elselskaber, men jeg er blevet lige skuffet hver eneste gang.

Android: Du kan hente Barry lige her i din Google Play Store Apple: Du kan hente Barry lige her i din appstore

Elregningen hos de fleste selskaber bliver som oftest betalt aconto, og det kan være svært at gennemskue sin regning, når den endelig kommer. Jeg har personligt følt mig snydt gang på gang, selvom der sikkert ikke har været noget at komme efter, men jeg har savnet en måde at holde øje med mit forbrug samtidig med, at jeg ligesom et mobil- eller fitnessabonnement, kan betale hver måned i stedet for forud.

Ved et tilfælde dukkede der en annonce op for mobilappen Barry. Jeg troede i første omgang blot, at det var en app, der kunne fortælle dig, hvornår strømmen var billigst at benytte, men det viser sig, at Barry faktisk er et elselskab, et jeg har fået enorm glæde af at benytte. Nu skal du høre hvorfor.

Det kan du bruge Barry til

 

Screenshot: Barry

 Se hvornår strømmen er billigst: Med Barry kan du i din app se, hvad strømmen koster hele døgnet rundt. Du kan med andre ord se, hvornår strømmen er billigst, og på den måde spare mange penge. Hjemme hos os, havde vi en fast rutine om at sætte opvaskeren i gang, når den var fyldt, men det sker ikke længere.

 

Nu tjekker vi hurtigt i Barry-appen, og så sætter vi maskinen i gang på det tidspunkt, der er billigst. I går kunne vi se, at den var lavest efter midnat, så opvaskemaskinen blev indstillet til 01.00. Vi vågnede op til en frisk opvask og en stor besparelse på elregningen.

Android: Du kan hente Barry lige her i din Google Play Store Apple: Du kan hente Barry lige her i din appstore

Følg dit forbrug i kwh og kr: Ved afslutningen af hver dag, kan du gå direkte ind i din Barry-app og se, hvor stort et forbrug du har haft. Du kan følge med i, hvor mange kwh du har brugt, og hvor mange penge, det har kostet dig. Du kan tilmed se, hvilket tidspunkt på døgnet du har brugt mest strøm.

Screenshot: Barry

 

På denne måde kan du hurtigt se, om der er en vane du skal have ændret eller måske et apparat, du skal have slukket eller erstattet.

Betal hver måned direkte i appen: En af de smarteste ting ved Barry er dog, at du ikke får en uoverskuelig regning. Du kan følge din regning, og hver måned kan du blot ‘toppe-op’ inde i din app, som var det et mobilabonnement. Du får altså ikke en overraskende opkrævning, der dækker tre måneders aconto, men kan afregne dit forbrug måned efter måned. Elregningen har aldrig været lettere i vores hjem, og besparelserne er store.

Hjælper klimaet: Som en ekstra bonus, så hjælper Barry dig også med at tænke på klimaet. De fortæller dig nemlig, hvornår strømmen i din stikkontakt kommer fra grøn energi og hvornår den kommer fra ‘kulsorte energikilder’

Screenshot: Barry

Eksempelvis kom der en push-besked mandag den 27. november fra Barry, som fortalte mig følgende:

“I dag fra kl. 12-23 kommer størstedelen af strømmen fra kulsorte energikilder,”

 

Derfor skal du skifte til Barry

  1. Du kan hele tiden se prisen på din strøm

  2. Du kan følge dit forbrug i kwh og kroner/øre

  3. Du kan betale direkte i appen efter hver endt måned

  4. Du kan se, hvornår din strøm er grøn

Android: Du kan hente Barry lige her i din Google Play Store Apple: Du kan hente Barry lige her i din appstore

PS: Det er let og gratis at skifte elselskab. Barry gør alt arbejdet for dig, så du skal ikke bekymre dig om en akavet afskedssamtale med dit nuværende selskab eller kæmpe med en sælger, der gerne vil beholde dig.

Anbefalet til dig