Brunata og Minol – hvad er forbindelsen?

23/1/23 07:02

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Måske kender du allerede den danske cleantech-virksomhed Brunata. Virksomheden arbejder med udvikling af intelligente teknologiske løsninger til alt fra energioptimering af bygninger og boliger til måling og aflæsning af energiforbrug i udlejningsejendomme. Sidstnævnte er nok deres mest kendte produkt, men Brunata ligger faktisk blandt de førende i verden, når det kommer til udvikling af højtspecialiserede og netværksbaserede løsninger til optimal ressource- og energiudnyttelse.

Hvem er Brunata?

Brunata har i mere end 100 år specialiseret sig i energioptimering af bygninger og boliger, og deres teknologi og smarte løsninger har bragt virksomheden blandt verdens top, hvad angår ressource- og energiudnyttelse. Det er deres fortsatte mål at bevare deres plads blandt de førende virksomheder i verden inden for deres felt.

Dyk ned i meget mere viden på Brunata.dk.

Brunata har formået at lægge sig blandt de førende virksomheder, når det gælder smarte løsninger til måling og fordeling af forbruget af vand og varme i udlejningsejendomme. Virksomheden har fokuseret på at udvikle nøjagtige, pålidelige og lettilgængelige løsninger, som gør tilgangen til viden om energiforbrug nem at tilgå og forstå, hvad enten det gælder udlejere, administratorer eller lejere. Det har været af stor vigtighed for Brunata, at forbrugsregnskaber skal være et nyttigt redskab for alle brugere.

Brunata og Minol

For fem år siden blev Brunata opkøbt af den tyske virksomhed Minol, og opkøbet har kun bidraget til, at Brunata nu står endnu stærkere og endnu længere fremme i den globale bæredygtige udvikling inden for energioptimering og ressourcebesparelser.

Brunata og Minol er et godt makkerskab, da Minol udmærker sig ved en omfattende viden og erfaring inden for områder som energi, datanetværk og måleteknologi. Områder, som alle støtter op om Brunatas hidtidige arbejde og vision.

Brunata og Minol arbejder sammen om at udvikle højteknologiske løsninger, der ikke alene monitorerer nærmest ubegrænsede mængder af data, men også leverer en omfattende analyse af de indsamlede data. Med nøjagtig data og en bagvedliggende analyse er mulighederne for energioptimering og ressourcebesparelse i alle former for boliger og bygninger store. De samlede data kan skabe et både detaljeret, men også overskueligt overblik over energiforbrug, omkostninger, ressourcespild og energieffektivisering. Alt sammen tjenester og løsninger, som peger i en grønnere og mere bæredygtig retning.

Fælles løsninger og visioner

Brunata Minol er et stærkt fællesskab og en markant serviceudbyder til hele ejendoms- og boligbranchen. De har stadig stort fokus på forbrugsmåling og forbrugsregnskaber til udlejningsejendomme, men arbejder fortløbende på udvikling og innovation indenfor blandt andet netværksbaserede løsninger, reduktion af CO2, ressourceudnyttelse og sikkerhed.

En af de fælles visioner er at skabe energibevidsthed hos både ejere og beboere. For at øge bevidstheden om brugen af energi udvikler Brunata Minol løsninger til reduktion af CO2 udledning. Et andet tiltag rettet mod udlejningsejendomme er solcelleanlæg på tage, kaldet Minol Solar. Solenergien giver besparelser på CO2 aftrykket og leverer samtidig billigere og grønnere el til gavn for både beboere, udlejere og miljøet.

Et andet område, hvor Brunata Minol har udviklet en stærk løsning til boligbranchen, er Brunata Minol Forbrugsanalyse. Denne udmærker sig ved at bistå ejere og lejere med at spare på udgifterne til varme. For at kunne mindske sit forbrug af varme kræver det et overblik over ens forbrug. Dette overblik kan forbrugsanalysen levere. Beboerne kan f.eks. nemt og enkelt skaffe sig et overblik over deres nuværende og hidtidige forbrug, og de kan sammenligne eget forbrug med det gennemsnitlige forbrug i ejendommen.