De mest almindelige rejseforsikringskrav på sommerferien

08/05/2023

Kasper Christensen

Der er ikke noget mere spændende end at planlægge den perfekte sommerferie. Men selvom det kan være sjovt at tænke på al den sol, sand og afslapning, der venter på dig, er det også vigtigt at overveje din rejseforsikring.

Mest læste i dag

At have en stærk rejseforsikring kan beskytte dig og din familie mod nogle af de mest almindelige uheld, der kan opstå, som kan ødelægge din perfekte ferie. I denne guide giver vi dig en oversigt over de syv mest almindelige rejseforsikringskrav på sommerferien og hvordan du kan undgå dem.

Sygdom og ulykker

Det er ikke rart at tænke på, men sygdom og ulykker er faktisk den mest almindelige årsag til at folk får brug for deres rejseforsikring på sommerferien. Hvis der sker en ulykke eller du bliver syg, mens du er ude og rejse, kan en stærk rejseforsikring hjælpe dig med at holde omkostningerne nede. Du kan få dækket udgifter til lægebehandling, medicin, hospitalsindlæggelse, hjemtransport med mere. De fleste rejseforsikringer tilbyder også, at du kan få en erstatningsrejse, hvis din ferie bliver ødelagt på grund af sygdom.

Forsinkede eller aflyste fly

Forsinkelser og aflysninger er en anden risiko, der kan ødelægge enhver sommerferie. Et godt eksempel på dette var sidste sommer, hvor tusindvis af fly blev aflyst i hele Europa på grund af strejker. Hvis din flyafgang bliver aflyst på grund af uventede forhold, risikerer du at få glip af din længe ventede sommerferie. En rejseforsikring kan være særligt hjælpsom i denne situation, hvis du selv har sammensat din sommerferie, i stedet for at købe en samlet pakkerejse. Her kan rejseforsikringen være med til at dække udgifter som dit flyselskab ikke dækker.

Mistet eller beskadiget bagage

Der er intet værre end at lande på sin destination og finde ud af, at ens bagage er væk eller blevet beskadiget. Rejseforsikringen kan hjælpe dig med at dække omkostningerne i disse situationer. Du kan købe nye ejendele inden for rimelighedens grænser, så du kan fortsætte med at afholde din ferie, som du havde planlagt.

Tyveri

Tyveri er en reel risiko, når du rejser, især på steder hvor der færdes mange turister. Mange turister tiltrækker nemlig også tricktyve og andre svage sjæle. For at beskytte dig selv og dine ejendele skal du investere i en god rejseforsikring, der dækker tyveri. Dette vil hjælpe med at dække alle nødvendige udgifter, hvis noget bliver stjålet fra dit hotelværelse eller fra dig på offentlige områder.

Naturkatastrofer

Naturkatastrofer som oversvømmelser og stormflod bliver desværre mere og mere almindelige på grund af vores stadigt varmere klima. Hvis du er på sommerferie, er det sidste, du ønsker, at din ferie bliver ødelagt af en naturkatastrofe. Derfor er det vigtigt at have en rejseforsikring, der dækker naturkatastrofer, så du kan få refunderet eventuelle tab eller udgifter, der måtte opstå som følge deraf. Det kan eksempelvis være dækning af udgifter til leje af ny feriebolig, hvis den feriebolig du oprindeligt havde lejet, er blevet beskadiget på grund af oversvømmelse.

Ulykker med motoriserede køretøjer

Der er rigtig mange der lejer bil i sommerferien. Her er der risiko for du bliver involveret i en ulykke eller laver skade på bilen. De fleste rejseforsikringer tilbyder dækning af selvrisiko ved skader på udlejningsbiler. Men, det er meget vigtigt at huske på, at der ikke er nogle danske rejseforsikringer, der inkluderer ansvarsforsikring i udlandet, når du lejer et motoriseret køretøj. 

Det gælder både når du lejer en bil, knallert, eller vandscooter med flere. Her er det ekstremt vigtigt, du er sikker på, at udlejeren har tegnet en gyldig ansvarsforsikring. Hvis du eksempelvis lejer en vandscooter og kommer til at sejle ind i en person, og vandscooteren ikke er ansvarsforsikret, så kan du ende med selv at skulle betale erstatning. Og det kan blive en rigtig dyr erstatning, hvis personen kommer alvorligt til skade.

Personligt ansvar og juridisk bistand

En anden risiko, når du rejser, er at blive holdt ansvarlig for skader, der er forvoldt på en tredjepart. En rejseforsikring kan hjælpe dig med at dække omkostningerne, hvis du bliver holdt ansvarlig for skader på en anden person. De fleste forsikringer tilbyder også juridisk bistand, så du kan få rådgivning eller endda repræsentation i forbindelse med en eventuel retssag. Du skal bare huske på, at der står i de fleste forsikringsbetingelser, at rejseforsikringen ikke dækker, hvis man handler groft uforsvarligt eller under påvirkning af alkohol.

At planlægge en sommerferie kan være en dejlig oplevelse, men det er vigtigt at have en god rejseforsikring med i bagagen, så dig og din familie er ordentlig beskyttet på hele rejsen. Ved at forstå de mest almindelige rejseforsikringskrav for sommerferien, kan du tage flere forholdsregler for at undgå uheld, og vælge en rejseforsikring der dækker de mest almindelige skader. Det kan give dig ro i sindet og hjælpe dig med at få en mere behagelig og stressfri ferie.

Læs mere om rejseforsikringer på rejseforsikringsguiden.dk.