Derfor headhunter virksomheder

08/12/22 09:25

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Headhunting er et begreb, som du måske er stødt på en gang eller to i løbet af dit liv, men hvad betyder det egentlig? Og hvorfor anvender virksomheder det her redskab? Det kan du læse om herunder.

Headhunting kort fortalt

Headhunting betyder, at det ikke er dig selv, der sender en ansøgning til en arbejdsplads og derefter kommer til jobsamtale. I stedet er det en anden person, der ikke er tilknyttet virksomheden, som tager fat i dig og spørger dig, om du har lyst til at komme til jobsamtale, fordi virksomheden søger en medarbejder med dine kompetencer.

Personen har måske fundet dig på nettet og synes, at dit CV ser interessant ud, og derefter har han eller hun fundet ud af, at den specifikke virksomhed har brug for nogen til at varetage nogle opgaver, som du kan finde ud af, og derfor kontakter personen dig.

Headhunting som effektivt redskab

Det er et effektivt redskab at ansætte en headhunter til at anskaffe nye medarbejdere, fordi virksomheden ikke selv behøver at gøre det. Selvom det måske ikke lyder besværligt, er det faktisk en længere proces, når en virksomhed skal ansætte en ny medarbejder, og det kan derfor lette noget af presset, hvis de bare skal stå for jobsamtalerne.

Derudover er virksomheden sikker på, at der kun bliver taget nogen til jobsamtale, som passer helt perfekt til den enkelte stilling, hvilket kan være en stor fordel for dem.

Sådan øger du dine chancer for at blive headhuntet

Hvis du gerne vil øge dine chancer for at blive headhuntet i Danmark, kan du prøve at søge på Headhunting danmark, og så skal der nok dukke en masse sider op, hvor du kan lære mere. Det vil helt sikkert gavne dig at blive oplyst om headhunting, så du får potentiale for at blive headhuntet på et tidspunkt i livet.

Selvom du måske ikke synes, at du har brug for en ny stilling lige nu, kan det stadig være en god idé at være aktiv på markedet, hvis du bliver utilfreds med din nuværende arbejdsplads, eller hvis du bliver fyret.