Det bruger danskerne deres fritid på

26/7/21 09:00

Valdemar Lind

Foto: Unsplash.com
Danskerne er kendt for “hygge” og god stemning, og det har man jo rig mulighed for at udfolde, når man har fri. Så hvad laver danskerne egentlig i deres fritid? Det får du svar på her. Læs med og bliv inspireret til, hvad du selv kan lave, når du har fri!

Annoncør betalt indhold

Vi har ganske travlt i den vestlige verden, og meget af vores tid går med at arbejde. Derfor er det vigtigt at have nogle gode fritidsinteresser, hvor man kan koble af, når man endelig fri. Danskerne har flere hyggelige ting på programmet, når den ikke står på arbejde.

Det er vigtigt at koble af

Der er ikke nogen tvivl om, at det er vigtigt at stresse af og lade op, når vi har fri. Det kan man fx gøre med det bedste online casino, hvor man kan spille et spil eller to i sofaen eller den gode stol. En god film eller en fængende bog kan også gøre det.

De rolige og stillesiddende aktiviteter er et godt pusterum, og de kan hjælpe os med at undgå stress. Det er nemlig desværre blevet lidt af en folkesygdom, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at danskerne sørger for at få slappet af og sluppet bekymringerne.

Vi kan godt lide en kold øl

Hvis der er noget, udover “hygge”, som danskerne er kendt for, så er det nok vores vikingeagtige tilgang til alkohol. Vi kan altså godt lide en kold øl, og det kan vi lige så godt stå ved. Øllen repræsenterer det sociale rum og den gode samtale.

Her kan man læne sig tilbage og slippe hverdagen et øjeblik - og måske få et godt grin med en god ven. Og det er sundt, selvom øllen måske ikke ligefrem er det. Øllen kan selvfølgelig også skiftes ud med en lækker kande limonade eller lignende, for det vigtigste er måske, at man har en “undskyldning” for at samles om noget.

Komme ud og se noget andet

Danskerne holder også af at få et afbræk fra dagligdagen. Det kan være i form af en lang cykeltur, for cykling er faktisk en enormt populær sport herhjemme. Det kan også være i form af en tur i kajak eller på paddleboard. Det gør noget ved hjernen, at man begiver sig ud i et andet element, fx på vandet.

Vil man gerne for alvor have en pause, kan det være en idé at pakke telt eller camper og tage på weekend i det fri. Her kan man virkelig få luftet ud i tankerne, og man kommer tilbage frisk som et nyt, grønt skud. Skønt!

Motion og afspænding i fritiden

Lidt sundere end øllen er danskernes vane med at dyrke motion i fritiden. Mange danskere afslutter arbejdsdagen med en tur i fitnesscenteret, til yoga eller lignende. Det er sundt for både sind og krop, og det er også en god måde at efterlade arbejdet på. Når vi træner, kommer vi nemlig ind i en helt anden sindstilstand, og det er svært at bekymre sig om dagligdagen imens.