Drinks med smagen af sommer – 2 friske sommerdrinks

27/6/22 21:06

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Snart er det tid til lange sommeraftener på terrassen, i sommerhuset eller hvor end vi nyder vores venner og families selskab. Og hvilken anden måde at nyde solnedgangene og det gode selskab end at lave lækre drinks.

 

Få styr på ingrediensliste og barudstyr

Når der skal laves drinks i sommerperioden, må man selvfølgelig ikke gå ned på smagen af sommer. Derudover må man jo generelt ikke gå ned på udstyr i hjemmebaren, og når der skal shakes cocktails, kræves der også en smule udstyr til formålet.

Det er der dog råd for, da du blot kan gå på udkig i det store sortiment hos barlife, hvor du finder alt fra spiritus og mixere til barudstyr, drinkspynt og cocktailglas. Med andre ord finder du altså alt, hvad du måtte få brug for til at lave skønne sommerlige drinks.

 

Drinksaftner på terrassen

Erkendelsen om, at det danske sommervejr ikke altid byder på høj sol, er nødvendig når der eksempelvis skal arrangeres en drinksaften på en lun sommeraften. Det kan nemlig kræve en smule planlægning at navigere udenom regn og uvejr. Husk at få taget højde for vejrforhold, så det ikke spolerer dine planer om en stemningsfuld drinkssmagning på en lun sommerdag.

 

Sommerdrinks

De forgange år har Aperol Spritz været på danskernes læber i hele sommerperioden, og her får du inspiration til en forfriskende opskrift, hvis du endnu ikke har prøvet den populære sommerdrinks.

Trænger du modsat til nye bud og ideer til, hvilken drink, der skal være din foretrukne denne sommer, så kommer der et par bud nedenfor.

 

Københavnerstang cocktail

Som navnet afslører, så er denne læskende cocktail drinksudgaven af den ikoniske Københavnerstang is. Den friske smag af ananas, er helt fantastisk i sommervarmen.

 

For at lave en Københavnerstang cocktail skal du bruge følgende ingredienser:

Isterninger, 2 cl vodka, 2 cl galliano, 8 cl ananasjuice og flødeskum til pynt.

 

Du skal gøre følgende:

1.      Fyld alle ingredienserne i en cocktailshaker med isterninger og ryst den godt

2.      Hæld væsken i et glas og top med en smule flødeskum

3.      Så er din cocktail klar til servering

 

Æble Lime Gin & Tonic

Denne drink er en klassiker, der har fået et frisk pust i form af smagen af æble og lime. Den vil næsten med garanti falde i din smag, og er derfor uden tvivl værd at prøve.

 

Du skal bruge følgende ingredienser til din Æble Lime Gin & Tonic:

Isterninger, 5 cl gin, 4 cl æblejuice, 2 cl tonic og limebåde til pynt

 

Fremgangsmåde lyder:

1.      Tilføj isterninger i dit glas

2.      Fyld dernæst dine ingredienser i glasset

3.      Afslut med at pynte med et par limebåde

 

Så er der bare tilbage at begynde med planlægningen af en kommende drinksaften med friske sommerdrinks. Husk dog anbefalingen om at følge med i vejrudsigten, da man aldrig kan vide sig sikker med det danske sommervejr. En anden ting, der dog er sikkert er, at de ovenstående drinks er fyldt med smagen af sommer.