Efterisolering – det bør du vide

Af: Valdemar Lind

|

19/12/2022

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Med det koldere og koldere vejr, der løber en i møde, jo tættere man nærmer sig på vinterhalvåret og de mørke måneder, jo mere begynder man at tænke på varme i huset. Er det noget du har problemer med, så kan det være du skal overveje at efterisolere dit hus. Hvad efterisolering går ud på, og hvorfor det kan være en fordel, kan du læse mere om her.

Typer af isolering

Når det kommer til at skulle efterisolere ens hus, kan det gøres på mange forskellige måder, alle afhængige af hvordan huset fundamentalt er bygget op, og hvilken type isolering, der er plads til. Der findes som sagt et utal af forskellige, men de mest almindelige typer for efterisolering er hulmursisolering og loftisolering.

-          Hulmursisolering foregår pænt som navnet angiver det, ved at isolere i det hulrum, der ofte er i en mur. Hulmursisolering og hulrumsisolering er det samme, og går egentlig bare ude på at der indsprøjtes isolering mellem murens indervæg og ydervæg. Ofte vil en hulmur allerede være isoleret, men hvis dette er blevet gjort dårligt, eller over årene er sunket så kvaliteten er faldet, er det netop at man bør efterisolere.

-          Loftisolering er isolering af loftet, der udgør den øverste del af husets klimaskærm. Her vil et dårligt isoleret loftrum kunne være skyld i et varmetab på ca. 25%, og er dermed det andet vigtigste sted at få isoleret. Loftisolering foregår ved at der udlægges ekstra isolering ind på loftet, typisk i glasuld eller papiruld.

Du kan læse meget mere om efterisolering på https://dansk-efterisolering.dk/

Hvorfor efterisolere?

Grunden til at efterisolere er oftest at den isolering der er, ikke er i god nok kvalitet. Derudover kommer de mange fordele, som besparelse på varmeregning, nedsat CO2-produktion, mindskelse af risiko for skimmelsvamp og råd, samt et generelt bedre indeklima.

Anbefalet til dig