Få god hjælp med en huskeliste ved dødsfald

29/3/22 10:15

Valdemar Lind

Foto: Unsplash
Man kan godt miste orienteringsevnen, når ens nærmeste går bort. Sorgen lægger sig som en dyne over en, og man kan næsten blive ligeglad med regninger, rengøring og andre praktiske ting. Det er ganske normalt, og vel dybest set et sundhedstegn, at man reagerer på en stor omvæltning i sit liv. Tænk hvis man ikke gjorde, så ville man måske tænke der var noget galt. Men praktisk er det ikke og derfor kan det være en god idé at skrive en huskeseddel, så man er forberedt.

Annoncørbetalt indhold

Hvis det hele kører lidt rundt for en, og man har svært ved at skabe fokus i en sorgsituation, så er det en god idé at skrive de ting ned, man skal huske, så man ikke skal have den oppe i hovedet hele tiden. Man kan også finde en huskeliste ved dødsfald online hos bedemanden Lavendla, som indeholder nogle vigtige punkter for hvad man skal huske at være opmærksom på. Det kan hjælpe meget at have nogle notater at rette sig efter, for ofte er hovedet fuld af tanker om den afdøde.

Oplistet punkt for punkt

Huskelisten has Lavendla gennemgår punkt for punkt de ting, der skal gøres, når der indtræffer et dødsfald. Her kan man læse om hvad man skal gøre, hvis dødsfaldet sker i hjemmet, på plejehjemmet eller i sygehuset. Hvem skal man kontakte i de givne situationer? Det er svært at få overblik over, når man står i dem, hvis man ikke har noget håndgribeligt at holde fast i. Her er simple huskelister noget af det mest praktiske.

Fordelen ved en liste er at man kan krydse af efterhånden som man kommer igennem den. Og samtidigt med at man kan se hvad man har fået gjort, så kan man også få tjek på hvad der er tilbage at gøre. Det giver overblik hele vejen igennem forløbet, når man både kan se det gjorte og det ugjorte på samme tid. Man får en god fornemmelse af hvor langt man er. Og man slipper for at have det hele oppe i hovedet. Her kan der hurtigt smutte en ting eller to, når man står midt i sorgen.

Kontakt din bedemand

Under alle omstændigheder er det godt at tage kontakt til sin bedemand tidligt i forløbet. Bedemanden kan være en stor hjælp, hvis man skal lave en huskeliste over de mange små ting i forløbet. Valg af kiste og blomster. Tid og sted for bisættelsen eller begravelsen. Det er netop sådanne små punkter, der kan smutte, hvis ikke man har dem noteret ned et sted. Her er Lavendla kommet de efterladte i forkøbet, og har lavet en meget enkel og let forståelig huskeliste på deres hjemmeside.