Flere tandlæger vælger at tilføje musik til behandlingen

Af: Valdemar Lind

|

01/03/2023

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Spiller din tandlæge også musik, når du skal have kigget på tænderne i tandlægestolen? Det er langt fra tilfældigt, for musik har nemlig en beviselig effekt på tandlægeangst. Det kan du læse mere om her!

Musik hos tandlægen er med al sandsynlighed kommet for at blive. Det er ikke bare hyggeligt at høre et godt stykke musik, mens man ligger tilbagelænet, det har også en helt fysisk indvirkning på krop og hjerne. Flere studier viser nemlig, at musik kan dæmpe både angst og stress hos patienterne.

Musik kan dæmpe angst og stress

Hvis du har tandlægeangst, kan du have stor glæde af musik i både venteværelset og tandlægestolen. Det kan nemlig nedsætte dit angst- og stressniveau betydeligt, så din oplevelse bliver knapt så ubehagelig. Det har mange tandlæger i dag fået øjnene op for, hvorfor flere og flere vælger at sætte musik på i klinikkerne.

Lyt dig til et roligt åndedræt

Og hvordan kan det så være, at musik virker stress- og angstdæmpende? Jo, forsøg har simpelthen vist, at musik kan bringe niveauet af stresshormonet, kortisol, ned. Det er dog ikke ubetydeligt, hvilken musik der er tale om. Rytme og tempo er nemlig afgørende for, hvordan musikken virker på dig.

Langsom og rolig musik kan således ikke bare sænke din hjerterytme, men også dit blodtryk. Ligeledes kan det give dig et roligere åndedræt, særligt hvis det indeholder behagelige musikalske pauser. På den anden side kan musik i et højt tempo og med en hurtig rytme bringe hjerterytme og blodtryk op, så du bliver helt anderledes energisk.

Af samme grund vil du næppe opleve, at tandlægen spiller hård techno. Snarere vil det være blød popmusik eller måske endda klassisk musik. Det vil nemlig give den mest beroligende og angstdæmpende effekt.

Brug musikken i hverdagen

Du behøver naturligvis ikke gå til tandlægen for at høre musik og få den ønskede effekt. Du kan selv implementere musik i hverdagen med forskellige intentioner. Som du sikkert ved, er der ikke noget som musik, der kan sætte en stemning, og det kan du bruge til din fordel.

Du kan således lytte til beroligende musik, hvis du har svært ved at sove, og du kan vælge mere energisk musik, hvis du skal træne eller til fest. Har du et romantisk ærinde såsom en første date eller et møde med escort piger, kan du også komme i stemning med sensuel musik.

Som du kan forstå, kan musik altså bruges til at påvirke dit sind og din krop. Derfor kan du med fordel bruge musikken bevidst og intentionelt i din hverdag. På den måde kan du kreere den perfekte atmosfære til situationen. Slå ørerne ud og lyt dig til det rigtige humør!

Mest læste

Bor du i et hus fra før 1984? Så kan du få et gratis hustjek Er dit hus fra før 1984? Så har du mulighed for at få et gratis hustjek til en værdi af 3.000 kroner. Se herunder hvordan du gør.
Derfør bør unge mænd være medlem af a-kasse Unge danske mænd bør overveje at blive medlem af en a-kasse af flere væsentlige grunde. A-kasser spiller en central rolle i det danske velfærdssystem ved at tilbyde økonomisk sikkerhed og støtte i perioder med arbejdsløshed.

Anbefalet til dig