Gør den søde ventetid så sød som mulig

15/03/2023

Mikkel Preisler

Mest læste i dag

Hvis du er gravid, oplever du uden tvivl, at din krop forandrer sig. Det er kun naturligt. Din krop er ved at producere et helt nyt menneske, og derfor kan du opleve alverdens kropslige forandringer. For nogle mennesker er det en stor omvæltning at være gravide. For andre er det en noget lettere oplevelse.

Uanset om du oplever mange, eller få, gener, kan du heldigvis også selv gøre noget, så graviditeten bliver mere skånsom. På den måde kan du forhåbentlig gøre den søde ventetid så sød som muligt.

Mad, vand og hvile

Det lyder nok utroligt basalt, men når din krop forandrer sig under en graviditet, er det vigtigt, at du får nok mad, vand og hvile. Mange gravide bliver hurtigere trætte. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din krop og tager de nødvendige pauser, som den har brug for.

Det er også vigtigt, at du får spist godt og rigtigt. Al ernæring deler du med din baby i maven. Nogle gravide er meget plaget af kvalme og endda opkast. I så fald kan det være, at du kun kan holde til meget få fødevarer. Det er der intet galt. Prøv at spise så varieret som muligt, og vid, at du gør det bedste du kan.

Derudover er det også vigtigt med nok vand. At være dehydreret kan forværre mange ting. Derfor bør du stræbe efter at få nok væske i løbet af dagen. Drik gerne 2 liter vand dagligt.

Ligesom en bil har brug for benzin, har du brug for både mad og vand. Vær derfor opmærksom på, om du får nok af begge dele.

Find det rette tøj

Når din krop forandrer sig under en graviditet, vil du formentlig opleve, at meget af dit sædvanlige tøj ikke længere passer. Derfor er der mange gravide, der vælger at investere i vente tøj. Ventetøj er tøj, der er designet til gravide. Typisk vil tøjet have en løsere pasform omkring maven. Derfor strammer og irriterer tøjet heller ikke.

Når dit tøj passer dig bedre, har du fjernet et irritationsmoment. Det er ganske enkelt undervurderet at have tøj, der passer ordentligt. Tøv derfor ikke med at købe ventetøj, hvis du oplever, at dit almindelige tøj begynder at generere dig.

Det rettet tøj er blot én måde, hvorpå du kan gøre dig det mere behageligt. Læs artiklen: Sådan mindsker du ubehaget under din graviditet for flere gode råd. Så er det ingen sag at komme igennem graviditeten!