Gør dit liv lidt mere spændende med et kæledyr

19/3/23 19:26

Mikkel Preisler

Der er mange mennesker, som på en eller anden måde går og mangler noget i deres liv. En eller anden lille ting, som måske kan give lidt liv til hverdagen og gøre det hele lidt mere spændende. For nogen skal der måske nogle store forandringer til, hvor det for andre kan være noget så simpelt som bare at få sig et kæledyr. Men så er det bare lige med, hvilken slags kæledyr der kan opfylde disse behov.

Klassikeren: Hund eller kat

Hvis man gerne vil have et kæledyr, som man virkelig kan hygge omkring og nærmest blive tæt med, så skal man måske gå efter en af de helt klassiske slags kæledyr, som de fleste nok vil mene er enten en hund eller en kat. Både hunden og katten kræver en del opmærksomhed i hverdagen, og typisk skal man også planlægge sin hverdag lidt mere, end man måske normalt gør - men man får så til gengæld også et helt særligt forhold til sit kæledyr, som kan være sværere at opnå med andre slags dyr.

Lidt mindre krævende: Kanin eller marsvin

Hvis man ikke helt er klar til det ansvar, der også er forbundet med eksempelvis at få sig en hund eller en kat, så kan man også gå en lidt mere simpel vej og eksempelvis købe en kanin eller et marsvin. Disse er også supersøde, men de kræver bare ikke helt lige så meget opmærksomhed som hverken hunden eller katten. De er der bare i ens hverdag, man kan nusse dem, når man lige har lyst til det - og ellers kan man også bare fortsætte med sit liv nogenlunde, som man plejer.

Til den som ønsker mindst arbejde: Fisk

Hvis man tænker, at det da kunne være meget hyggeligt med et kæledyr, fordi det også giver en form for rutine til hverdagen i forhold til foder og den slags, men man ikke rigtig har brug for selve forbindelsen til dyret, så kan man også overveje at få sig nogle fisk. Se eksempelvis mere på https://oceanreef.dk for at få en ide om, hvordan den slags foregår. 

At have fisk kræver selvfølgelig, at man fodrer dem, skifter deres vand og den slags praktiske ting, men ellers behøver man ikke at bruge synderligt meget ekstra energi. Og der er altså nogen, der foretrækker at have kæledyr på den måde.