Guide: sådan får du den bedste bilferie

28/03/2023

Mikkel Preisler

Mest læste i dag

Rigtigt mange danskere fortrækker bilferie. Det er billigt, og man kan besøge mange forskellige byer og lande. Bilferier kan dog hurtigt blive ukomfortable, hvis man ikke forbereder sig godt nok. Skal du på bilferie i den nærmeste fremtid? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du får den bedste bilferie. 

Pak bagagen med omtanke

Det første, du skal gøre, når du skal planlægge din bilferie, er at pakke bagagen med omtanke. Fordi I kører i bil, og f.eks. ikke rejser med fly, er det vigtigt, at I har alt det vigtige lige ved hånden. I skal først og fremmest have et sæt ekstra tøj tæt på, hvis der skulle ske et uheld. Her er der tale om alt lige fra underbukser til jakker. Derudover er det en fordel at pakke en taske udelukkende med mad og snacks. Dette er særligt vigtigt, hvis man har mindre børn med på turen, som hurtigt får lavt blodsukker.

Hav styr på underholdningen

Det næste, du skal huske, når du planlægger en bilferie, er underholdningen. Rejser du med fly eller færge, vil der på rejsen være en masse forskellige underholdningsmuligheder. Dette gælder ikke, når du rejser med bil. Det kan hurtigt blive en rigtig lang tur, hvis man skal sidde sammenklemt uden nogle former for underholdning. God underholdning til bilferien kan f.eks. være kortspil og film. Det er vigtigt, at du medbringer flere forskellige underholdningsmuligheder, hvis du vil have den bedste bilferie med både børn og voksne.

Sørg for, at bilen er køreklar

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du til din bilferie selvfølgelig sørge for, at bilen er klar. Det er generelt farligt at køre rundt i en bil, der ikke kan gå igennem syn, men det er endnu farligere, når man skal på bilferie. Bilen er formegentligt jeres eneste transportmiddel, og det skal derfor være helt sikkert at køre i den på vejene. Skal du gøre bilen køreklar til bilferien, skal du først og fremmest have den til syn. Går den igennem syn, er det tid til at få styr på de sidste detaljer. De sidste detaljer kan f.eks. være rengøring af bilen. Du tror måske, at det ikke gør nogen forskel, men her tager du fejl! Skal du køre en længere tur, er det absolut rarest, at det er i en ren bil.

Sådan får du den bedste bilferie - held og lykke!