Måltidskasser - Nemmere, sundere og sjovere hverdag.

18/1/21 14:30

Johnny Thomsen

Tusindvis husstande har for længst taget kasserne til sig, og interessen er ikke blevet mindre i skyggen af Covid-19.
Denne artikel indeholder affiliate links.

Det er nærliggende at tro, at danskerne er blevet mættet, når det kommer til måltidskasser, men det er på ingen måde tilfældet, og de seneste år har også vist en eksplosiv tilgang i antallet af nye leverandører, der har søgt lige netop dette marked. Og der er mange gode grunde til, at vi som forbrugere elsker kasserne. 

Måltidskasser i udvikling 

Da måltidskasserne i sin tid så dagens lys, var det i en frossen tilstand. Familiepakker, der indeholdt kød og evt. få færdigretter fandt vej til husstandene allerede i 1980erne, hvor de travle børnefamilier var presset på tid.

I 2003 skete der så en mindre revolution – nu fandt kolonial og friske grøntsager også vej til måltidskasserne og siden har de fået selskab af alt, hvad man kan forestille sig inden for fødevarer.

Kasserne var ligeledes et meget velkomment alternativ for de travle børnefamilier, der sloges med balancen mellem tid og kreativitet, og det banede vejen for en lang række måltidskasser, der siden har udviklet sig til en hel industri.

I dag kan stort set alle finde en måltidskasse, der passer til lige netop deres behov. Og det er, uanset om man er til kød, økologi, vægttab eller hurtige måltider.

Måltidskasserne er heller ikke længere forbeholdt familierne. – i dag har du også mulighed for at få fingrene i kasse der giver mening for dig, hvis du er single eller I blot er et par stykker i husstanden, og det kan også ses på antallet af solgte kasser.

 

Årsagerne bag måltidskassernes popularitet

Populariteten skal findes i mere end en årsag. 

Nok er tiden presset og vi slipper for at handle selv, men mad skal kunne mere end at mætte i dag:

  • Det skal være sundt - Der skal gode, nærende ingredienser på bordet

  • Det skal være varieret – Vi gider ikke at skulle spise det samme hele tiden

  • Det skal være nemt – Vi skal kunne overskue madlavningen, så vi ikke skal lege mesterkok

  • Det skal være hurtigt – Ingen vil bruge timer i køkkenet oven på en lang arbejdsdag

Samtidig slipper vi for madspild, fordi mængderne er afmålt.

 

Det er altså en stor fordel i at få forenklet hverdagen og slippe for planlægning, indkøb og ikke mindst at skulle forsøge at være kreativ efter en lang arbejdsdag, så ser vi bort fra kroner og ører, kan det så rigeligt svarer sig for de fleste.

Tid er nemlig det dyrebareste vi har, og det giver måltidskasserne os mere af sammen med den fleksibilitet der også hører med til måltidskasserne, hvor du ikke er forpligtet, men kan vælge og vrage uge for uge alt efter, hvad der passer ind i lige netop dit liv.

Herunder kan du se et udvalg leverandører af måltidskasser, der kan hjælpe med at lette din hverdag.