Opdag fordelene ved hybridbiler

Foto : Shutterstock
Foto : Shutterstock

Mest læste i dag

Annonce fra Suzuki

 

Benzinbil. Elbil. Hybridbil. Hvad er bedst at vælge? At finde en ny bil kan være en jungle at finde rundt i. Særligt i en tid, hvor hybrid- og elbiler vinder større indpas på bilmarkedet. Hvis du tidligere har overvejet en hybridbil fra Suzuki, så lad os her på siden uddybe nogle af de største fordele ved de forskellige hybridbiler, samt hvilke suzuki-varianter du kan vælge.

 

Hvillke hybrider kan man få?

Hybridteknik er betegnelsen for biler, der kombinerer benzin og el, hvilket giver dig mulighed for at opleve det bedste fra begge verdener, såsom optimal ydelse, brændstofeffektivitet og mere miljøvenlighed.

 

Hybridbiler kommer i flere forskellige varianter, der passer til forskellige kørselsbehov. De har hver deres særegne egenskaber og fordele, som du bør have in mente, når du skal vælge din bil.

 

●        Mild Hybrid: I den milde hybrid fungerer elmotoren som en aflastning for benzinmotoren ved igangsættelse og acceleration. Den bruger altså primært brændstof, da den ikke kan køre på el alene.

 

●        Full Hybrid: Denne hybrid har en kraftig elmotor samt et stort hybridbatteri, der sikrer, at den kan skifte mellem at køre på benzin og el. Den kaldes også den selvopladende hybrid, da den oplader, mens du kører.

 

●        Plug-in Hybrid: Plug-in Hybridbilen kan ligeledes køre på både benzin og el, og så kan den oplades via kabler derhjemme eller på en offentlig stander.

 

Mild Hybrid: Smooth på vejen og let i vægt

Selvom Mild Hybrid ikke decideret kører på el, så har den alligevel mange fordele. Bilen har et meget kompakt system, hvilket kun tilføjer en lille ekstra vægt på 6-10 kilo. Den største fordel er dog, at den udleder mindre CO2 end den almindelige benzinbil, takket være den evne til at igangsætte og accelerere på el. Overgangen fra benzinmotoren til elmotoren er både lydløs og glidende og kan ikke mærkes på dine køreture.

Med en Mild Hybrid kan du køre op til 10-15 procent længere på hver liter brændstof, hvilket ikke er så lidt i det samlede regnskab. I denne hybridkategori findes nye varianter af Suzuki Ignis, Vitara og S-Cross.

 

Full Hybrid: Automatisk genopladning

I modsætning til Mild Hybrid, så har en Full Hybrid et intelligent styresystem, der automatisk kan skifte mellem benzin og el. Samtidig sørger den for konstant at oplade hybridbatteriet, mens du kører – her opsamler den nedbramsningsenergi, som den genanvender til strøm. Du behøver altså hverken en ladestander derhjemme eller de obligatoriske opladningspauser på motorvejen, når du skal tværs over landet.

 

Alle Full Hybrider kommer med automatgear som standard, hvilket er særligt optimalt ved bykørsel og giver en smidig og behagelig køreoplevelse. Er du vild med Suzuki Vitara og S-Cross? Så fås de også som Hull Hybrid.

 

Plug-in Hybrid: Perfekt til daglig bykørsel

En Plug-in Hybrid, også kaldet en opladningshybrid, skiller sig ud fra Full Hybrid ved at skulle oplades. Typisk kører en Plug-In Hybrid 35-80 kilometer på en opladning, hvorefter den skifter til at køre på benzinmotoren. Derudover kan den køre 5-6 gange længere på literen sammenlignet med ikke-hybridbiler. En Plug-in Hybrid er perfekt til dig, der kører korte ture hver dag og kan få installeret en opladerstander derhjemme. Er en Plug-in Hybrid noget for dig, så kan du med fordel overveje en Suzuki Across.

 

Find din foretrukne hybridbil ud fra dit konkrete behov, og tag et kig på Suzukis konkurrencedygtige hybridbiler, der med garanti kan opfylde mange af dine ønsker.

Anbefalet til dig