Risiko for indbrud i din bolig: Undgå ubudne gæster hos dig

Foto: shutterstock.com

Se hvor lidt der skal til, for at du kan få et mere sikkert hjem, der holder ubudne gæster ude.

Indeholder affiliatelinks

Du kommer hjem til et kaos. Dine kommoder står på vid gab og alle dine ting ligger på gulvet. Alle dine værdier, minder og arvestykker er væk. Du får følelsen af vrede og utryghed, som skyller gennem din krop. Denne følelse fik tusindvis af danskere i 2020, som netop oplevede at få ubudne gæster. Tal fra Danmarks statistik viser nemlig, at der i 2020 blev begået 17.430 indbrud i private hjem.

Få nedsat risikoen for at det sker for dig: Tag den uforpligtende alarmtest hos Verisure her

Det tager under to minutter – flere end 230.000 danskere har allerede taget testet

Trods et fald af indbrud i 2020 i de private hjem fra 2019, hvilket højst sandsynligt skyldes vi har været mere i vores hjem, grundet coronasituation, er Danmark stadig et af de lande med nogle af de højeste indbrudstal pr. Indbygger. I gennemsnit var der 30 indbrud i private pr. 10.000 indbyggere.

Gør dit hjem mere sikkert for ubudne gæster

Indbrudstyve går ofte målrettet efter boliger, hvor de kan arbejde uden at blive set eller hørt. De bevæger sig i de blinde vinkler hvor hverken din nabo eller dig selv ser dem. En effektiv alarm gør det næsten umuligt for indbrudstyven at få lov til at arbejde i fred, hvilket betyder at mange tyve går udenom hjem med alarmsystemer.

Du kan også gøre brug af andre tiltag, som kan beskytte dit hjem mod indbrudstyven. Du kan bl.a. signalere at der er liv i hjemmet og generelt gøre indbruddet besværligt for tyven. Jo mere besværligt du gør det for tyven, jo større chance er der for, at vedkommende finder et andet sted, eller i bedste fald, kun slipper afsted med minimal værdi.

Tag Verisure’s alarmtest som mere end 230.000 andre danskere har gjort

Her sker der flest indbrud i Danmark

Disse områder i Danmark har været særligt udsatte for indbrud i 2020:

1. Aarhus 1163
2. København 881
3. Odense 741
4. Aalborg 413
5. Gentofte 406
6. Hvidovre 372
7. Rudersdal 354
8. Randers 336
9. Silkeborg 323
10. Esbjerg 312

 

Læs også

Tilskud til varmepumper blev revet væk – nu kan det blive din tur

 

Læs også