Sådan tager du bedst madpakken med på arbejde

10/05/2023

Mikkel Preisler

Mest læste i dag

Der er noget særligt ved at spise en hjemmelavet madpakke på arbejdspladsen. Ikke nok med at man kan vælge lige præcis de ingredienser man ønsker, så får man også en rar fornemmelse og bliver mindet om at man snart har fri og kan komme hjem til familien igen.

Men mange madpakker bliver kedelige under transporten, og mens de ligger i morgentimerne og venter på frokostpausen. Så hvordan pakker man egentlig bedst muligt sin madpakke til arbejdet? Det vil vi undersøge nærmere i denne artikel, så læs endelig videre hvis du ønsker den bedst kulinariske oplevelse hver dag!

Tilbered den rette type mad

Selvom det kan være fristende at tage dine yndlingsretter med i madpakken, bør du dog udvise lidt samfundsånd, og for eksempel undlade hårdkogte æg eller fisk. Det er nemt at blive upopulær blandt kollegerne fordi man bringer ildelugtende mad med på arbejdet dag ud og dag ind.

Vi anbefaler at du undgår sart frugt, såsom bær eller ferskner, der kan blive klemt under transporten. Vælg dog gerne æbler, appelsiner eller bananer, da de holder sig godt i madpakken.

Elsker du brød, kan det være en god idé at gå med det lidt grovere af slagsen, da normalt toastbrød hurtigt kan blive kedeligt eller smattet efter flere timer i madpakken.

Brug papirsposer

Et godt alternativ til den klassiske madkasse af plast er en papirspose. Disse poser er velegnede til madvarer, da de gør det muligt for maden at ånde en smule, uden at blive udsat for vejr og vind.

Samtidig er papirsposer med hank en god idé til dem der tager på arbejde i bil eller med offentlig transport, mens man ikke behøver en hank hvis man blot smider posen i rygsækken.

Det er også nemt at skrive sit navn på en papirspose hvis man deler køleskab med kollegerne på arbejdet. Brug gerne en sprittus eller lignende, så har kollegerne ingen undskyldning for at spise dit lækre måltid ved en fejl.

Hold vådt og tørt adskilt

Mange af os elsker en god gang grøntsager såsom kål, spinat eller salat. Det går også godt sammen med en god dressing og noget kalkun eller kylling. Det holder sig nemt i mange timer, og smager lige så godt som havde du tilberedt det få minutter inden.

Her anbefaler vi dog at du ikke blander dressingen sammen med maden, før du er klar til at spise retten. På denne måde undgår du en smattet omgang mad, og du kan derfor nyde sprød salat og saftig kylling hver gang.

Lidt ekstra kan gøre underværker

Sidst men ikke mindst kan det også være en god idé at tage nogle snacks med. Et par muesli bars eller en god nøddemix kan være præcis det du mangler, for at få energi nok til de stressende møder eller sene arbejdsdage.

Og så kan du samtidig også nemt dele dine snacks med kollegerne, og på den måde score lidt ekstra point på arbejdspladsen. Samtidig kan det også være en god idé at medbringe dit eget bestik, såvel som servietter. På den måde kan du være selvforsynende, og klare hele dagen uanset om du er på farten eller kontoret.