Skal du flytte og starte på studie til sommer?

14/3/22 08:00

Valdemar Lind

Foto: Unsplash
Dette indhold er sponsoreret   Der er snart ansøgningsfrist på de videregående uddannelser. Det betyder også, at du skal have søgt ind, hvis du har intentioner om, at du skal i gang til sommer. Der er mange ting, man skal have styr på forinden - især hvis man skal flytte by for at komme ind på drømmestudiet. Det kan være uoverskueligt, og derfor kan du her finde nogle små tips til, hvad du skal have styr på som et minimum, inden du skal afsted. Du har sikkert nogle søde forældre, som gerne vil hjælpe dig, men du skal huske på, at du også er ved at nå en alder, hvor du selv skal have styr på tingene. Din mor kan altså ikke komme og hjælpe dig, når du først er flyttet hjemmefra. Derfor er det også på tide, at du selv begynder at få styr på nogle af de ting, som er nævnt her.   Find lejlighed Find lejlighed her, hvis du skal flytte for at starte på studie, så du kan få styr på din boligsituation. Du skal overveje, hvordan du godt kunne tænke dig at bo og i hvilken bydel. I forhold til hvordan du skal bo, er der flere muligheder. Du kan vælge at bo helt alene, på kollegie, i kollektiv, med en fremmed, eller med en du kender. Der er altså mange muligheder, men du skal også huske på, at du skal have det til at passe med dit budget - du har nok kun SU og et studiejob som indkomst. I forhold til placering skal du overveje, hvad der betyder noget for dig. Skal det være tæt på natur, studiet, byen, eller kan man måske finde noget, som har det hele. Gør dig nogle overvejelser og begynd at søge nogle lejligheder. Der er rift om boligerne i studiebyerne, så det er en god idé at være ude i god tid.   Tjek din ansøgning Det er meget vigtigt, at du er sikker på, at du har søgt rigtig ind på studiet. Derfor bør du en ekstra gang tjekke, at du nu også har det. Hvis du ikke har fået søgt ind endnu, er det ved at være på tide, at du får det gjort. Det nytter ikke noget, at man sidder med det til allersidst og så ikke når det.   Lav et budget Du kan med fordel lave et budget i excel, så du ved hvordan, økonomien skal løbe rundt. Du skal have alt med som for eksempel forsikring, husleje, internet, mad, osv. Der er meget at huske, men det er rart at få gjort, så man ved hvor mange penge, man kan bruge på hvad.   

Dette indhold er sponsoreret

 

Der er snart ansøgningsfrist på de videregående uddannelser. Det betyder også, at du skal have søgt ind, hvis du har intentioner om, at du skal i gang til sommer. Der er mange ting, man skal have styr på forinden - især hvis man skal flytte by for at komme ind på drømmestudiet. Det kan være uoverskueligt, og derfor kan du her finde nogle små tips til, hvad du skal have styr på som et minimum, inden du skal afsted. Du har sikkert nogle søde forældre, som gerne vil hjælpe dig, men du skal huske på, at du også er ved at nå en alder, hvor du selv skal have styr på tingene. Din mor kan altså ikke komme og hjælpe dig, når du først er flyttet hjemmefra. Derfor er det også på tide, at du selv begynder at få styr på nogle af de ting, som er nævnt her.

 

Find lejlighed

Find lejlighed her, hvis du skal flytte for at starte på studie, så du kan få styr på din boligsituation. Du skal overveje, hvordan du godt kunne tænke dig at bo og i hvilken bydel. I forhold til hvordan du skal bo, er der flere muligheder. Du kan vælge at bo helt alene, på kollegie, i kollektiv, med en fremmed, eller med en du kender. Der er altså mange muligheder, men du skal også huske på, at du skal have det til at passe med dit budget - du har nok kun SU og et studiejob som indkomst. I forhold til placering skal du overveje, hvad der betyder noget for dig. Skal det være tæt på natur, studiet, byen, eller kan man måske finde noget, som har det hele. Gør dig nogle overvejelser og begynd at søge nogle lejligheder. Der er rift om boligerne i studiebyerne, så det er en god idé at være ude i god tid.

 

Tjek din ansøgning

Det er meget vigtigt, at du er sikker på, at du har søgt rigtig ind på studiet. Derfor bør du en ekstra gang tjekke, at du nu også har det. Hvis du ikke har fået søgt ind endnu, er det ved at være på tide, at du får det gjort. Det nytter ikke noget, at man sidder med det til allersidst og så ikke når det.

 

Lav et budget

Du kan med fordel lave et budget i excel, så du ved hvordan, økonomien skal løbe rundt. Du skal have alt med som for eksempel forsikring, husleje, internet, mad, osv. Der er meget at huske, men det er rart at få gjort, så man ved hvor mange penge, man kan bruge på hvad.