Skal du have styr på haven inden sommeren for alvor rammer?

20/6/22 20:26

Valdemar Lind

Dette indhold er sponsoreret

Sommeren nærmer sig, og det betyder en travl periode for mange haveejere. Haven skal passes, græsset skal slås og buskene beskæres. Og måske er der også planer om at lægge haven om? Men hvordan klarer man det inden sommeren for alvor rammer? Få her en række tips til, hvordan du kan få styr på haven, så du kan nyde sommeren med god samvittighed.

 

Hyr en anlægsgartner

En anlægsgartner som De Stolte Svende kan være en stor hjælp, hvis man har en have, som trænger til at blive klargjort til sommeren. En anlægsgartner kan typisk hjælpe med at slå græsset, luge ukrudt og plante nye planter. Dette er dog ikke det eneste, en anlægsgartner kan hjælpe med. Anlægsgartnere, som De Stolte Svende, kan også være behjælpelige med at lægge fliser eller stenmel, samt opsætning af hegn, fældning af træer, buske og meget mere. Derudover kan anlægsgartnere også give gode råd om beplantning og pleje af haven. På den måde er det altså ikke kun haven, der får glæde af anlægsgartnerens arbejde - også haveejeren.

Hvad kan en anlægsgartner hjælpe med?

Hos De Stolte Svende kan man altså hjælpe med mange forskellige ting. De fleste anlægsgartnere har en grundlæggende viden om planter, ligesom de De Stolte Svende, og ved, hvordan man passer  haven bedst. Dette er især nyttigt, hvis man har en have, som man gerne vil have til at se pæn ud, men ikke rigtig ved, hvordan man skal gøre. En anlægsgartner kan også hjælpe med at lave en haveplan. Dette er især nyttigt for haveejere, der overvejer at få lavet en større have eller måske endda et helt parkanlæg. En anlægsgartner kan også varetage det praktiske - altså sætte blomster, plante hække og klargøre jorden til græsplænen.

Hvordan kan man ellers holde haven pæn?

Noget af det, man selv kan gøre for at holde haven pæn, er at slå græsset jævnligt. En græsplæne skal nemlig passes og vedligeholdes. Derudover kan man sætte blomster og lave bede. Det giver en flot effekt og er med til at pifte haven op. Det er dog vigtigt at vande jævnligt, især i de varmere måneder. Det er også vigtigt at holde eventuelle stier rene for blade og grene. Det kan man også få hjælp til - både til etableringen af stier, men også til den efterfølgende vedligeholdelse.

Det er altså aldrig for sent at komme i gang med haven, og det kan være en hyggelig og afslappende hobby. Men det tager tid, og det kan være hårdt arbejde, derfor vælger mange også at få hjælp af en anlægsgartner.