Spar penge på varmeregningen med en luft til vand varmepumpe

03/6/22 06:33

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Priserne på energi er i øjeblikket på himmelflugt. Det får mange danskere til at overveje, om deres nuværende varmekilde er den mest optimale. Der ses især store prisstigninger på el, olie og gas. Et billigere alternativ til disse opvarmningskilder kan være en varmepumpe. Disse kan installeres i alle huse. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad en luft til vand varmepumpe er, og måske du kan blive lidt kogere på, om en sådan kan være aktuel hjemme hos dig.

Miljøvenlig opvarmning af boligen med en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en bæredygtig form for opvarmning. Den forbrænder ikke nogen materialer for at producere varme. Den fungere således, at den trækker luft ind udefra, som omdannes til varme. Denne varme føres videre i et eksisterende varmesystem – nærmere bestemt radiatorer. Det er ikke alle hjem, der er køreklar til en luft til vand varmepumpe. Denne kræver nemlig, at der er installeret et radiatorsystem med store radiatorer. Disse kan naturligvis også installeres samtidig med pumpen, hvis man eksempelvis har anvendt brændeovn eller el som tidligere opvarmningskilde.

Pumpen placeres uden for huset. Typisk sidder den lavt placeret på en af husets ydervægge. En af ulemperne ved denne type pumpe er, at den kan udsende støj. Derfor er der vigtigt at placere den et stykke væk fra et skel, således at der tages hensyn til naboer med hensyn til eventuelle støjgener.

Luksus - uendeligt varmt vand

Det er også muligt at vælge en luksus udgave af varmepumpen. Her kan man nemlig købe en buffertank, der sikrer varmt vand i det øjeblik, du tænder for den varme hane eller bruseren. Med denne buffertank behøver beboerne i husstanden ikke at koordinere deres brusebad og øvrigt brug af varmt vand – der vil nemlig ikke være begrænsning på, som man kender det, når man har en varmtvandsbeholder. Der bliver vandet nemlig modsat koldt, når beholderen er tom, og denne tager ofte et par timer om at blive varmet helt op igen.

Prisen på en varmepumpe afhænger af modellen, og så skal man huske at påregne pris for montering. Selvom der er en udgift her og nu med at købe og få installeret en varmepumpe, er det dog en investering, der tjener sig hjem over tid – særligt i disse tider, hvor energipriserne kun ser ud til at stige.