Det er min ret! Jørgen Pleth flyver til Århus, når han vil

Af: Helge Rahbek

|

07/09/2018

"Det er min ret at flyve til Århus i vandfly!" udbasunerer en af Århus mest velklædte og veltalende sønner.

Lige nu læser andre også

"Jeg har taget kokkens datter og hendes barnebarn. Og jeg tager også vandflyveren, når jeg vil. Det er min retl"

Sådan siger en af Århus største og mest velklædte sønner, filminstruktør, førsteelsker og forfløjen forfatter Jørgen Pleth.

Ingen har ifølge den folkeforførende forfatter gjort så meget for at gå i små sko, når det gælder globale Co2-aftryk.

"Jeg bor i en knaldehytte på Haiti. Ud over Kokken og hendes døtre har jeg kun ansat zombier. De spiser ingenting og sover under jorden. Jeg er stemmen alle forbinder med nøgne mænd på cykler. Næsten nøgne. Til gengæld er jeg selv et nøgent menneske," siger Pleth og tilføjer:

"Alle de frelste idioter på Østerbro i København og Frederiksbjerg i Århus, der stemmer på ham den lille tykke mand, der ligner en fornærmet frø. Uffe-et-eller-andet. Jeg mener han har jo ikke fået den flæskehage af at spise broccoli. Og ingen har boet på så mange Hilton-hoteller, som den undersætsige underfrankerede fantast."

"Hans disciple kører i dyre nye elbiler og valfarter ustandseligt til deres ødegårde i Sverige og sommerhuse på Fanø. De sidder og gnasker vegetarburgere fyldt med eksotiske grøntsager fløjet ind fra fjerne verdensdele og køber allergifri yogamåtter, så der kan ligge en i hvert eneste af deres herskabslejligheders syv værelser," fortætter Pleth.

"Så du kan godt se, at jeg er kommet langt bagud på Co2. Så nu jeg tager vandflyveren, når jeg vil."

"Det er min ret at flyve til Århus i vandfly!"

Dagens satire er bragt i samarbejde med TheNews.dk

 

Anbefalet til dig