Frankrig lægger sag an mod Aalborg: Kræver 2 milliarder euro for brug af ”Nordens Paris.”

Af: Helge Rahbek

|

26/10/2018

Den franske stat har besluttet sig for at lægge sag an mod Aalborg for brugen af ”Nordens Paris”. Den franske præsident Emmanuel Macron åbner dog en dør på klem for en anden udvej.

Lige nu læser andre også

I mange år har Aalborg og aalborgensere kaldt Nordjyllands største by for ”Nordens Paris.” Det har nu stødt franskmændene så meget, at den franske stat kræver 2 milliarder euro i tabte turisme-indtægter.

”Især amerikanerne har det svært med europæisk geografi, så vi vurderer at de 2 milliarder vil dække tabet,” siger den franske statsanklager, Francois Le Francois.

På spørgsmålet om, hvordan det kan være, at franskmændene først nu lægger sag an, på trods af at udtrykket er blevet brugt længe, fortæller Francois Le Francois, at det skyldes den danske udtale af Paris.

”Vi har spurgt de tidligere franske ambassadører, og de har alle som en hørt udtrykket, men ikke forstået, at det hentydede til byernes by Pari’,” siger Francois og tilføjer:

”De har troet det betød forskellige ting. Lige fra en is i to farver, til en asiatisk ris-ret, men ingen af dem har vidst, at det hentydede til vores hovedstad.

Macron åbner for en udvej

Den franske præsident Emmanuel Macron har på et pressemøde for ganske nyligt åbnet en dør på klem, så Aalborg kan slippe for at betale det store beløb.

”Vi er villige til at give køb på beløbet, men det kræver at Aalborg i stedet bliver en ny fransk koloni,” sagde Macron og uddybede:

”Frankrig er en stolt kolonistat, men i de sidste mange hundrede år har vi blot mistet kolonier. En ny koloni i det nordlige Europa med hvide mennesker, vil derfor tjene som et godt eksempel for det stolte franske folk, og vise at vi holder traditionerne i hævd.”

Hvis Aalborg vælger at blive en ny fransk koloni, vil det kræve at fransk bliver det nye førstesprog,  at den franske tricolore skal hæves over rådhuset, samt at der skal serveres frølår i samtlige offentlige kantiner.

Til gengæld lover Macron, at Frankrig vil bygge en tro kopi af Eiffeltårnet i Aalborg Havn. Det vil endda være større end Eiffeltårnet i Paris: Lige præcis 321 meter – en meter højere end Bestsellers planlagte rædselstårn i Brande.

Hvor grænsen skal gå, og hvorvidt Nørresundby også vil indgå i en eventuelt ny fransk koloni står uvist hen.

Truer med Fremmedlegionen

Hvis Aalborg nægter både at betale milliarderstatningen og/eller at lade sig omdanne til en fransk koloni, rasler Macron med krigssablerne.

”I så tilfælde ser vi ingen anden udvej end at indsætte Fremmedlegionen under ledelse af min egen personlige bodyguard, Alexandre Bellanas,” truer præsidenten.

 

Anbefalet til dig