Uffe Elbæk starter ny sekt i Århus

24/09/2018

Helge Rahbek

Uffe Elbæk har opgivet at blive statsminister. I stedet er han vendt hjem til Århus, hvor han for kort siden blev set vandrende på Ringvejen med et tusindtalligt følge efter sig.

Mest læste i dag

"Jeg har indset, at Danmark ikke fortjener mig længere."

Den Kære Leder af Alternativet, Uffe Elbæk har været på neo-vegansk retreat. Her har han indset, at det var for sent, han sprang ud som statsminister med det klare mål at redde hele kloden fra umiddelbar undergang.

"Ærkeenglen Cupido kom til mig med bud fra det højeste," fortæller Sankt Uffe.

"Jeg har vandret på Kierkegaards to første trappetrin. Det liderlige og det altomfavnende. Nu er jeg nået til det tredje: Profetens Knald. Jeg skal føre de vildfarne mod lyset," proklamerer profeten Uffe, der er vendt hjem til Århus.

"Herfra min verden går. Jeg er som Jesus i Betlehem. Som Mandela i Stockholm. Jeg vil gå på åen og svømme i lyset fra den der regnbue. Kom til mig mine kære bysbørn. Her har i mig tilbage."

"Min vilje skete ikke på jorden. Nu sker den i Århus. Og herfra vil jeg gå ud i verden og skabe dialog, samhørighed og nye måder at gøre alt muligt."

Elbæk har allerede fået flere tusind følgere, som bevæger sig efter Den Oplyste Frelser, der iført et hjemmestrikket hampeskørt bevæger sig ad Ringvej Syd. Først tusind gange med uret. Så tusind gange mod.

"Dette er vandringen ad Profetens Knald. Når den er tilendebragt, vil jeg åbenbare de frelsende ord og vise lysets dans," siger Uffe

 

Anbefalet til dig