Uldsvin i ledtog med Vejle-Ulven

Er de nordjyske ulve virkelig de første ulve på dansk jord i 200 år? Ikke hvis man spørger ulvehviskeren Sigrid Salome Seir Christensen.

Lige nu læser andre også

Ny alliance truer sikkerheden i Vejle.

Mange tror fejlagtigt, at de vilde nordjyske indvandrer-ulve er de første på dansk jord i 200 år. Men Vejle-ulven har været der lige så længe, nogen kan huske. Og alle i Vejle har hørt deres bedsteforældre tale om ulven, som har jaget i skovene i generationer, og som de gamle kalder Varulven fra Vejle.

Nogen vil vide, at Vejle-ulven i virkeligheden er identisk med jernstøber P. Larsen, der forsvandt i 1889; men få år senere blev genkendt i en noget mere ulden og langtandet udgave luske rundt ved Nørreskoven.

Helt op til første verdenskrig menes Vejle-ulven at have haft et anseligt antal lokale bedsteborgere på såvel samvittigheden som menukortet. Herefter menes ulven for husfredens skyld at have udvidet jagtmarkerne til andre gode jyske byer.

For første gang i årtier er Vejle-ulven blevet set igen. Nu sammen med de ungarske uldsvin fra Glücksborg.

Ulvehviskeren Sigrid Salome Seir Christensen har sammen med The News fået lov at interviewe Vejle-ulven.

»Ungarske uldsvin er simpelthen for stor en udfordring for tandplejen, så vi har tottet os sammen,« siger Vejle-ulven, som egentlig helst vil kaldes Hr. Larsen.

»Jeg har været ensom længe nok. Nu jager vi sammen. De tager de unge øko-søer, fordi det er deres ret. Jeg spiser resterne,« siger Hr. Larsen, hvorefter han hyler indladende, og The News udsatte springer ind i sin Fiat 500 og overlader ulvehviskeren til de dyr, hun holder så meget af.

 

Anbefalet til dig