Advarsel til Apple Watch-ejere: Det koster en bøde på 1.500 kroner

18/09/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Det er med at passe på smartwatches i trafikken.

Mest læste i dag

At tjekke dit Apple Watch for beskeder, mens du kører, kan have alvorlige konsekvenser og endda ende med en bøde.

Det er den seneste advarsel fra motor-eksperter, der hævder, at brugen af ​​uret, mens du er bag rattet, kan have de samme alvorlige konsekvenser som at tjekke din telefon under kørsel. Med andre ord kan det koste dig ét klip i kørekortet og en bøde på 1.500 kroner, hvis du kigger på skærmen på dit smartwatch.

Dette inkluderer alt, der kan distrahere dig, såsom at afvise et indkommende opkald, læse beskeder eller endda tjekke klokken, mens du sidder bag rattet - selv i kø og ved rødt lys.

Hvis du bruger en smartwatch, mens du er på farten, kan det være en god idé at aktivere 'Do Not Disturb'-funktionen under kørsel samt 'Wake on Wrist Raise'-funktionen.

I går, søndag 18. september, blev Apple Watch Series 9 afsløret under en stor Apple-lancering, og den inkluderer en opgradering, der kan være virkelig nyttig, når du er bag rattet.

Opdateringen indeholder nu en unik håndfri 'dobbelttap'-gestus, der giver dig mulighed for at afvise opkald eller styre apps uden at kigge på skærmen.

Du skal blot holde din tommel- og pegefinger sammen for at interagere med displayet, hvilket Apple har gjort muligt via en række sensorer gemt under uret, skriver Mirror.

Ud over Apple Watch Series 9 har Apple også lanceret den nye iPhone 15.

Du kan finde Apple nye produkter her.

Anbefalet til dig