Bilhuse tager stort skridt: Fusionerer og dropper familienavn

Af: Mie M.B

|

11/03/2024

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Beslutningen har været 8 år undervejs

Mest læste i dag

Efter otte års forberedelse står den danske bilbranche over for en betydelig fusion, der samler tre store aktører under ét tag. Kenneth Tang, direktør for Tang Biler A/S og den fremtidige leder af det nystiftede Auto Group Nordvest A/S, løfter sløret for den længe ventede sammenlægning med A.V. Vejgaard A/S og Haaning Automobiler A/S. "Det er sådan set otte år, hvor vi har vidst, at vi nok ville finde sammen," afslører Kenneth Tang om den strategiske sammensmeltning, der omfatter virksomheder fra henholdsvis Holstebro, Lemvig, Ringkøbing, Thisted og Nykøbing. Det skriver Erhverv+.

Denne fusion betyder enden for familienavnet Tang Biler i forbindelse med VW- og Skoda-forhandlerne, der fremover vil bære navnet VW Holstebro og Skoda Holstebro, suppleret af "Tang Biler A/S" i den officielle titulering. Kenneth Tang ser positivt på denne udvikling og påpeger, at Tang-navnet allerede er nedtonet i virksomhedens branding.

Forventningerne til fusionen er høje, især i lyset af de udfordringer, som bilbranchen står overfor. "2023 har ændret ekstremt meget på bilbranchen," forklarer Kenneth Tang og understreger behovet for en strammere omkostningsstyring og effektivitet på tværs af de fusionerede selskabers operationer. Dog er der endnu ikke offentliggjort specifikke planer for, hvordan personaletilpasningerne vil finde sted, men Tang antyder, at fusionen primært handler om at opnå stordriftsfordele.

I kølvandet på denne omstrukturering har der været udskiftninger i ejerkredsen, hvor blandt andet Michael Viborg Pedersen og Torben Haaning udtræder, mens de resterende aktionærer vil udgøre det nye selskabs ejerkreds. Den endelige fusion forventes gennemført i sommeren 2024, men ifølge Kenneth Tang vil kunderne ikke opleve umiddelbare ændringer i den service, de modtager.

Anbefalet til dig