Bilsalget styrtdykker, men disse biler sælger stadig godt

Af: Per Broch

|

02/06/2020

Biler
Bilsalget er styrtdykket, men elbiler og pluginhybrider sælger stadig. Foto: Shutterstock
Coronakrisen har ikke været sød ved bilbranchen. Det vurderes, at flere bilhus må lukke og slukke inden alt for længe, men på trods af et ringe bilsalg er der stadig biler, der sælger hæderligt.

Mest læste i dag

De biler, der til stadighed klarer sig godt på salgsfronten er el-biler og plug-in-hybridbiler. Her er salget næsten upåvirket og nogen gange er salget endda steget på trods af de ekstremt faldende tendenser. Der har aldrig været solgt så mange elbiler som i år, og plug-in-hybridbilerne har oplevet et rekordhøjt salg i maj måned.

Ifølge Mads Rørvig, der er ny direktør i De Danske Bilimportører, viser denne udvikling, at danskerne i stigende grad prioriterer grønne biler.

"Salget af elbiler viser, at danskerne har holdt fast i de grønne ambitioner på trods af krisen. Men hvis den overvejende positive udvikling skal fortsætte, er langsigtede stabile rammevilkår altafgørende for forbrugerne og bilbranchen tillid og dermed for vejen mod endnu flere grønne biler på vejene i 2020, 2021 og de følgende år. Og her skylder politikerne stadig svar på, hvad der skal ske med beskatningen af grønne biler fra næste år," siger Mads Rørvig i en pressemeddelelse.

Direktøren er af den overbevisning, at politikerne skal handle, hvis den grønne omstilling skal eksekveres.

40% færre solgte biler

Salgstallene for biler generelt fortæller stadig, at bilbranchen er i knæ. I maj blev der således solgt 11.432 nye personbiler, hvilket er 40,1 procent færre biler end i samme måned sidste år.

"Som forventet ligger COVID-19 fortsat som en mørk sky over det generelle bilsalg. Sammenligner vi april og maj måneds nyregistreringer, tyder det til gengæld på, at den negative udvikling er ved at være knækket, og at der er et hint af positive tendenser – hvilket vi også ser i trafikken i butikkerne og forbrugerindeksets positive udvikling. Vi er derfor fortrøstningsfulde, når vi kigger frem mod sommermånederne og genåbningen af Danmark og EU, som forhåbentlig vil sparke gang i bilsalget igen," siger Mads Rørvig.

Det forventes at hver femte bilhus må lukke og slukke på grund af coronakrisen.

 

 

Anbefalet til dig