Ekspert: Sådan sparer du mere end 16.000 kroner om året på at fylde bilen op

Biler
Du kan blandt andet lade din bil op hos Shell. Foto: Privat
Du kan blandt andet lade din bil op hos Shell. Foto: Privat
Der er mange danskere, der kan nyde godt af rådet.

Mest læste i dag

Ejere af traditionelle benzin- og dieselbiler oplever sjældent prisudsving ved tankning, men for elbilister kan der være store besparelser at hente, viser en opgørelse fra FDM. 

FDM's forbrugerøkonom, Ilyas Dogru, fremhæver, at elbilejere har gode muligheder for at spare penge, men at det kræver, at man er opmærksom på noget helt særligt. 

Det skriver B.T.

En FDM-opgørelse sammenligner listepriser på opladning hos 12 ladeoperatører i Danmark, og den viser, at den gennemsnitlige pris er 4,22 kroner per kilowatt-time. 

Forskellen mellem den billigste og dyreste operatør er aktuelt på 3,30 kroner per kilowatt-time.

Hvis elbilister konsekvent oplader hos den dyreste operatør uden at tage hensyn til alternativer som abonnementer eller medlemskaber, kan det koste dem dyrt. 

For en forbruger, der kører 20.000 kilometer om året, kan det absolutte worst case-scenarie betyde en årlig udgift på omkring 27.500 kroner. 

Men ved at vælge den billigste løsning, eksempelvis Tesla med en pris på gennemsnitligt 2,90 kroner per kilowatt-time, så vil prisen blive omtrent 10.900 kroner om året, hvorfor man ved dette alternativ sparer 16.600 kroner på et år.

Prisforskellene ved opladning svarer til, at benzinpriserne ville variere mellem 10,31 kroner og 15 kroner per liter fra tankstation til tankstation.

Ilyas Dogru forklarer, at markedet for elbilopladning er umodent og i bevægelse, og at der er mange priser at navigere imellem. 

Han råder elbilister til at orientere sig om løbende priser, da markedet udvikler sig, og påpeger, at de fleste danskere har adgang til billigere opladning derhjemme - især i nattetimerne. 

Priserne hos offentlige ladeoperatører er faldet markant siden 2022, fra omkring 6 kroner per kilowatt-time til nuværende 4,22 kroner per kilowatt-time.

Anbefalet til dig