Ekspert udsender advarsel: Derfor skal du altid kigge under bilen på vintermorgener

10/12/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Du bør altid kigge under din bil, inden du kører afsted på en kold vintermorgen.

Mest læste i dag

Inden du kører afsted i din bil på en kold vintermorgen, er der flere ting, du skal gøre. Blandt andet skal du tjekke under bilen.

I løbet af den seneste uge er temperaturerne i Danmark faldet drastisk, og der har været flere nætter med frostgrader. Det samme har gjort sig gældende flere andre steder i Europa.

Derfor er der mange, der er vågnet op til en bil, der har været dækket af is. Oplever man dette, starter man som regel med at fjerne is fra ruderne, inden man kører. Der er dog én ting mere, man skal gøre, inden man kører.

Ifølge eksperter er det også vigtigt at kigge under sin bil og omkring hjulkasserne, inden man drager afsted - og det er der en helt særlig årsag til.

Under bilen kan man nemlig støde på katte og andre dyre, der har gemt sig her, i et forsøg på at holde på varmen i de kolde vintermåneder.

Særligt sovende katte kan være i fare for at komme slemt til skade eller blive dræbt, hvis du blot kører afsted, uden at have tjekket under din bil først.

"Ingen bilist ønsker at være ansvarlig for en elsket kats død," lyder det fra eksperten tim Alcock ifølge LADbible.

"Men på de kolde morgener, er det vigtigt at huske, at nogens pelsede ven potentiel kan ligge i fred og ro under bilen."

"Vi beder derfor alle bilister om at bruge et par minutter på at tjekke efter dyr, der måske gemmer sig ved hjulene eller under bilen."

"Hvis du finder en kat under bilen, så giv den et puf, inden du tænder motoren og roligt kører væk."

"Det er vigtigt, at alle bilister er opmærksomme på dette, og ikke kun dem, der ejer katte. Når alt kommer til alt, så målretter katte ikke deres ejer bil. De kan ligge under enhver bil."

Tim fortæller også, at det kan have stor indflydelse på forholdet til din nabo, hvis du ved et uheld skader eller dræber deres kat.

"Påfører du skade på naboens kat ved et uheld, kan det skade din relation til naboen, og kan lede til alle former for bitterhed og andre problemer," siger han.

"Så det er værd at bruge et par minutter hver morgen på at sikre, at der ikke er katte under bilen. I modsætning til hunde er det ikke en god idé at lade sovende katte ligge."

Anbefalet til dig