FDM melder klart ud: Køb ikke denne populære bil

Af: Lucas Andreas

|

07/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det ser ikke godt ud for bilen og mærket bag.

Mest læste i dag

Elbiler vinder stadigt mere indpas på det globale marked, hvor regler, afgifter og politik hele tiden skubber os i retning af elbilerne. Det betyder en stigende efterspørgsel, men man skal ikke bare kaste sig ukritisk i armene alle elbiler.

Det skriver FDM.

Den danske elbilproducent Fisker Inc. har fundet sig selv i turbulente vande. Sidste uges offentliggørelse af et bekymrende årsregnskab, med et underskud på intet mindre end 5,3 milliarder kroner for 2023, har kastet en skygge over Henrik Fiskers ambitioner. Denne finansielle afsløring har ikke alene resulteret i et drastisk fald i firmaets aktieværdi – med 37 procent i eftermarkedet samme dag og en samlet nedgang på 90 procent over det seneste år – men også skabt alvorlig tvivl om virksomhedens fremtid.

I kølvandet på denne nyhed, har FDM, Danmarks største interesseorganisation for bilejere, fremsat en anbefaling, der kan virke som endnu et slag for den allerede skrøbelige virksomhed. På sin hjemmeside rådede FDM potentielle købere til at undgå køb af Fiskers elbilmodel, Ocean.

En model, de i øvrigt kun har solgt beskedne 4829 af siden første bil blev leveret i foråret 2023.

Som et mere forsigtigt alternativ fremhæver organisationen privatleasing, idet dette valg tilbyder bedre sikkerhed omkring gensalgsværdi og muligheder for service og reparation i lyset af Fiskers nuværende situation.

Ilyas Dogru, FDMs forbrugerøkonom, underbygger denne holdning ved at påpege firmaets økonomiske skrøbelighed som en væsentlig årsag til rådet. Denne præmis baseres på det nyligt offentliggjorte årsregnskab, der afslørede Fiskers finansielle udfordringer.

Midt i denne storm står Henrik Fisker, hvis firma nu står over for den udfordrende opgave at genopbygge tillid og finansiel stabilitet. Et lyspunkt i horisonten kunne dog være interesse fra ydre investorer. Reuters har rapporteret, baseret på anonyme kilder, at bilproducenten Nissan måske overvejer at investere i Fisker Inc. Firmaet selv har bekræftet, at de er i "seriøse forhandlinger" med en bilproducent, efter samtaler med flere store spillere i branchen.

Denne udvikling, mens den er en kritisk påmindelse om de udfordringer, der følger med innovation inden for elbilindustrien, understreger også den vedvarende interesse for grøn teknologi og potentialet for fremtidige samarbejder, der kunne sikre Fisker Inc.s overlevelse og succes på lang sigt.

Anbefalet til dig