Flere danske bilejere er skyldige: Dette må du ikke gøre i frostvejr

30/11/2023

Jesper Bengtson

Genrefoto: YouTube
Der er flere danskere, der ikke ved, at det kan være skadeligt for deres bil.

Mest læste i dag

I vintermånederne står mange bilejere, der oplever, at salt og skidt fra vejene gør bilen beskidt, hvorfor de gerne vil have vasket bilen.

Dog skal man være på en særlig ting, når det kommer til bilvask i vintermånederne.

Bilpleje-guide skriver nemlig, at man ikke bør vaske sin bil, når der er frostgrader, og det er der en særlig årsag til.

Det anbefales at vente indtil tøvejret er tilbage og gerne i en længere periode, så den udførte vask kan tørre ordentligt uden at fryse til is.

Særligt hvis man normalt bruger en højtryksrenser, bør man være forsigtig, da vandet kan trænge ind på uønskede steder og udvide sig som is.

Alternativ løsning

For dem, der ikke kan vente, er der dog et par alternativer. Det handler om at bruge så lidt vand som muligt og hurtigt aftørre det på bilen.

En vandfri løsning er også mulig - især hvis bilen kun er let beskidt. I den forbindelse skriver Bilpleje-guide, at kan man benytte sig af Auto Glanz ZeroH2O, som kan sprayes på de ønskede områder og tørres af med Auto Glanz Laser Edge 320 eller Laser Edge Soft 500

De anbefaler tilmed, at man undgår områder med store sandkorn for ikke at ridse bilen.

Hvis du har en beskidt bil, som du overvejer at gøre rent, bør du altså vente til temperaturen vender tilbage til at befinde sig over frysepunktet.

Anbefalet til dig