Har du smækket din bilnøgle inde? Så er der her 5 løsningsforslag

Af: Mie M.B

|

19/02/2024

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er især kritisk hvis du kun er i besiddelse af én nøgle

Mest læste i dag

I film støder man ofte på små scener, hvor en bil bliver låst op på den ene eller anden kreative måde ved hjælp af alverdens redskaber. Men hvis nu uheldet rent faktisk er ude, og du har smækket dine bilnøgler inde i bilen, så deler mediet El País nogle metoder hvorpå du kan ‘hacke’ din bil op igen - det kræver bare lidt snilde, de rette redskaber og ikke mindst tålmodighed:

En svupper eller en sugekop

Med begge genstande er det muligt at skabe et vakuum på låsen for at udøve pres på den, så du kan åbne døren og få fat i nøglerne, der er inde i bilen.

Et snørebånd

En anden metode til at åbne en bildør, når du har glemt nøglerne indenfor, involverer brug af snørrebånd. Denne metode fungerer dog kun med modeller, der har et vertikalt låsesystem. I midten af snoren skal du binde en løkke; derefter skal du føre den gennem sprækken mellem døren og bilen. Med lidt tålmodighed kan du placere den på låsen, stramme den og trække op for at åbne den.

En bøjle

Med en bøjle af metaltråd kan du lave en improviseret låsepind, der vil hjælpe med at åbne køretøjer af en vis alder. Dette trick virker ikke med de mest moderne sikkerhedssystemer; kun med dem, der har et horisontalt låsesystem. Lav en krog i den ene ende af bøjlen og indsæt den gennem vinduet for at trække låsen op eller trykke på låseknappen, som nogle modeller har på døren.

Hvad med en skruetrækker?

Dette trick kræver forsigtighed for at undgå at beskadige karosseriet, samt en skruetrækker og en metalstang. Med skruetrækkeren skal du skabe en lille åbning mellem døren og bilen: brug derefter det rum til at indsætte stangen og trykke på låseknappen.

Bilforsikring eller vejhjælp

Alle disse tricks kræver tålmodighed og fingerfærdighed; du har jo ikke lyst til at beskadige din bil og ende med en uventet udgift. Så står du i problemer, så husk at du altid kan ringe til din forsikrings vejhjælpstjeneste og få en ekspert til at løse problemet for dig.

Anbefalet til dig