Har sænket prisen af flere omgange: Nu hæver Tesla prisen på populær model

Af: Lucas Andreas

|

23/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter flere prisfald stiger prisen på den populære Tesla nu.

Mest læste i dag

Bilmarkedet er dynamisk, og producenter konkurrerer konstant på pris og strategi for at matche hinanden.

Frontløberen på prisfaldende har i lang tid været Tesla, men netop de har nu lavet en U-vending,

Efter en periode med markante prisfald har Tesla nu besluttet at skrue op for priserne på deres eftertragtede Model Y.

Dette skridt kommer blot en måned efter, at elbilsgiganten overraskede markedet ved at sænke prisen på netop denne model med op til 52.000 kroner. Den seneste prisjustering betyder, at købere nu skal betale 15.000 kroner mere for standardversionen af Model Y, mens Long Range-varianten vil koste 7.000 kroner ekstra.

Det skriver Ekstra Bladet

Ifølge Ilyas Dogru, forbrugerøkonom hos FDM, sendes der med denne prisændring et klart budskab til både markedet og potentielle bilkøbere: Tiden, hvor man kunne forvente yderligere prisfald på Tesla-modeller, synes at være forbi. "Det ligner et signal til markedet og bilkøberne om, at der ikke er grund til at vente på nye prisfald, for der kommer ikke nye prisfald," udtaler Dogru til Finans.dk.

Denne udvikling kommer ikke som en overraskelse for dem, der har holdt øje med Teslas prispolitik i nabolandene Tyskland og Norge, hvor priserne også for nylig er blevet justeret opad. Dogrus bemærkninger afspejler en forståelse for den forvirring og usikkerhed, som de hyppige prisændringer kan skabe blandt forbrugerne. Han råder potentielle købere til nøje at overveje deres økonomiske situation og muligheden for pludselige værditab, før de beslutter sig for at investere i en ny bil.

Teslas prisjusteringer illustrerer den dynamiske og til tider uforudsigelige natur af elbilsmarkedet. For forbrugerne understreger det vigtigheden af at være informeret og økonomisk forberedt, inden man træffer en så betydelig beslutning som køb af bil.

Anbefalet til dig