Her er 5 måder, du kan spare penge på din bil

Af: Thea Andersen

|

14/08/2023

Biler
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Selvom det kan være dyrt at eje en bil, så er der rent faktisk flere måder, du kan reducere dine omkostninger betragteligt.

Mest læste i dag

Rigtig mange bilejere kender følelsen af, at de månedlige udgifter til bilen nærmest er penge, der forsvinder i et sort hul hver måned. 

Men det er rent faktisk muligt at reducere udgifterne til din bil væsentligt - uden det nødvendigvis kræver en større indsats af dig, skriver Autoparts24, der er dansk og en af Europas største onlinemarkedspladser for salg af brugte originale reservedele, i en pressemeddelelse.

Her får du en guide til at spare penge på din bil hver måned, så du kan få luft i budgettet og bruge dine penge på noget sjovere. 

1. Brændstof:

Hold øje med priserne på benzin. Der kan være en pæn besparelse at hente, hvis du løbende orienterer dig i forhold til prisen på brændstof, der ofte varierer efter tid på dagen og benzintankens placering.  Hvis du har en elbil, er der på samme måde store besparelser at hente ved at lade, når prisen er lavest. 

Samtidig kan dit forbrug af brændstof falde markant, hvis du kører økonomisk. Vær forudseende i trafikken og undgå for mange hurtige accelerationer og høje hastigheder. 

2. Værksted: 

Der er ofte store forskelle på de priser, værksteder tilbyder. Prisen varierer væsentligt alt efter om det er et autoriseret værksted, og hvor det ligger. Der kan være store besparelser at hente ved at vælge et uautoriseret værksted og værksteder, der ligger et stykke udenfor større byer.  

Indhent tilbud fra flere mekanikere inden du sender bilen på værksted. 

Spørg ind til opgaven. Ofte kan du spare både tid og penge ved at bede om brugte reservedele i stedet for nye.

3. Find ekstra indtægt

Hvis du dagligt kører den samme strækning til og fra arbejde, kan der være penge at hente ved at tilbyde samkørsel. 

Udlej din bil, når du ikke bruger den: Der kan være en rigtig pæn indtægt at hente ved at sætte din bil til udlejning, når du ikke bruger den. Udbydere som eks. Gomore sørger både for kontakt, forsikring og betaling.

4. Forsikring

Bilforsikring er en af de største udgifter ved at være bilejer. Derfor kan der være store besparelser at hente ved at indhente tilbud flere steder og spille udbyderne ud mod hinanden.

5. Tilbehør til bilen

De fleste bilejere har oplevet at skulle købe ekstraudstyr og tilbehør til bilen. Men i mange tilfælde er der tale om ting, der kun bliver brugt få gange årligt som eks cykelholder og tagboks. 

Derfor kan det give rigtig god mening at købe det forskellige ekstraudstyr brugt frem for nyt.

Anbefalet til dig