Kæmpe tilbagekaldelse: Her bliver over 260.000 biler tilbagekaldt på grund af brandfare

Af: Mie M.B

|

28/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Problemet skyldes en fejl ved tætningen af sugepumpen tæt ved benzintanken

Mest læste i dag

Volkswagen har iværksat en større tilbagekaldelse af over 260.000 kompakte biler på det amerikanske marked på grund af en alvorlig sikkerhedsrisiko. Problemet skyldes en pumpe i benzintanken, som kan lække brændstof og dermed øge risikoen for brand i køretøjerne. Det skriver CNN.

Blandt de berørte modeller findes flere udgaver af Volkswagen Golf, Golf GTI, Golf Sportwagen, Jetta samt Audi A3, produceret mellem 2015 og 2020. Det er dog ikke alle årgange af disse modeller, der er omfattet af tilbagekaldelsen, og det drejer sig udelukkende om biler med forhjulstræk – biler med firehjulstræk er ikke inkluderet. Audi, som er Volkswagen-koncernens luksusmærke, deler flere tekniske løsninger med de nævnte Volkswagen-modeller, hvilket forklarer deres inklusion i tilbagekaldelsen.

Kernen i problemet er en fejlagtigt installeret tætning ved en sugepumpe tæt på benzintanken. Denne fejl kan medføre, at brændstof akkumuleres i det system, der er designet til at indfange benzindampe. Herfra er der risiko for, at brændstoffet kan lække. Skulle dette brændstof komme i kontakt med en gnist eller anden kilde til antændelse, er der en reel risiko for, at det kan udløse en brand. Indtil videre har Volkswagen dog ikke rapporteret om nogen brande forårsaget af dette specifikke problem.

Volkswagen har annonceret, at de vil begynde at sende brev ud til berørte bilejere fra midten af april. I brevet vil ejere blive opfordret til at bringe deres køretøj ind til nærmeste autoriserede forhandler, hvor den defekte pumpe vil blive udskiftet uden beregning for ejeren.

Det er værd at bemærke, at nogle af de berørte biler tidligere er blevet tilbagekaldt i 2016 for samme problem, men den løsning, der blev implementeret dengang, har ifølge dokumenter indsendt til National Highway Traffic Safety Administration ikke fuldstændigt afhjulpet problemet.

Anbefalet til dig