Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og for de danske bilejere betyder det, at tiden snart er inde til at få skiftet til vinterdæk.
Efter dækskiftet kommer flere til at opleve, at en advarselslampe pludselig begynder at lyse på instrumentbrættet.
Selvom det kan være fristende blot at ignorere lampen, er det en god idé at undersøge årsagen nærmere.
Ignorerer man advarslen, risikerer man nemlig både uforudsete udgifter og at bringe både bilens og ens egen sikkerhed i fare.
Sådan skriver mediet Carup.
Lasse Dahlqvist, som er ekspert på området, opfordrer bilejere til at tage advarselslampen alvorligt og få tjekket dæktrykket med det samme:
”Det kan være en fejl, og det bør du helt sikkert tjekke hurtigst muligt,” siger han.
Moderne biler er udstyret med avancerede systemer, der via sensorer i hjulene registrerer ændringer i dæktryk og dækslid.
Disse systemer kræver en kalibrering, som værkstederne typisk udfører, og et korrekt kalibreret system kan forhindre både unødvendige bekymringer og farlige situationer.
Selv mindre uoverensstemmelser i dæktryk kan påvirke køretøjet og dermed sikkerheden - især når vinteren har meldt sin ankomst, og vejene er blevet glatte.
Lasse Dahlqvist anbefaler derfor, at bilejere regelmæssigt tjekker dæktryk og kontrollerer for skader. Hvis du er i tvivl, kan en hurtig tur forbi værkstedet eller tankstationen give ro i sindet.
Lavt dæktryk påvirker nemlig ikke kun bilens brændstofforbrug, men også stabiliteten, hvilket kan gøre bilen sværere at manøvrere.
Så hvis du ønsker at spare penge og øge sikkerheden på samme tid, er der ingen undskyldninger for ikke at få tjekket dæktrykket.