Nordjyder er vilde med Renault, sjællændere foretrækker Volkswagen

Af: Helge Rahbek

|

01/02/2019

Biler
Foto: Shutterstock.com
Nord- og midtjyder er vilde med Renault, mens resten af landet er til VW, når de skal låne penge til deres bilkøb.

Mest læste i dag

"Jyder er nærige. Københavnere er højrøstede." Har du hørt de fordomme før, er du helt sikkert ikke alene.

Tidligere meningsmålinger har i hvert fald understreget, at fordommene lever i bedste velgående, men har det noget på sig, når vi kigger på valg af bil?

Dykker man ned i statistikkerne hos Danmarks største formidler af billån, Santander Consumer Bank, tegner der sig et mønster. Nordjyderne er vilde med især Renault, det samme er midtjyderne, mens de i Region Syd, på Sjælland og i Hovedstadsområdet helst vil låne til en Volkswagen. En opgørelse fra Santander over, hvilke bilmærker folk i landets fem regioner oftest låner til – uanset om der er tale om en ny eller brugt bil – viser, at der især er tre bilmærker, som går igen i regionernes top 3: Volkswagen, Renault og Kia.

Men landets regioner kan altså ikke helt enes om, hvilke bilmærker der så er mest værd at låne til, når bilkøbet skal finansieres.

"Vi ser i de forskellige landsdele forskelle på, hvor stor en del af ens samlede økonomi, man er villig til at bruge på et bilkøb, når der skal købes ny bil, så hvad man ender med at købe afhænger både af økonomien, og hvor meget af den man vil bruge på en bil," siger Carsten Levin, salgsdirektør i Santander Consumer Bank auto.

Regionernes top 3 – bilmærker vi låner mest til:

•  I Hovedstaden er det Volkswagen, Skoda og Kia.

•  I Region Sjælland er det Volkswagen, Kia og Renault.

•  I Region Syd er det Volkswagen, Renault og Nissan.

•  I Region Midtjylland er det Renault, Volkswagen og Ford.

•  I Region Nordjylland er det Renault, Volkswagen og Ford.

Så meget låner danskerne til ny bil

Hvor meget låner de så? Et dyk ned i statistikkerne fortæller desuden, at de fleste vælger at optage et billån på mellem 100.000 og 199.999 kroner. Således er det 50,7 pct. af alle billåntagere hos Santander, der vælger at låne mellem 100.000 og 199.999 kroner.

"Mange er gået fra at købe de helt små biler til at købe større biler med mere komfort og mere plads," siger Carsten Levin. 

De fleste af de personer, som vælger at finansiere deres bilkøb med et billån, er unge. Blandt de 30-39-årige er det over halvdelen – 57 procent – der har taget et billån, mens det for aldersgruppen over 60 år kun er 14 procent.

"Når man når en højere alder, vil man typisk have et højere økonomisk råderum, og så er der flere penge til et bilkøb," siger Carsten Levin.

Anbefalet til dig