Ny elbil fra Frankrig vækker opsigt: Så vanvittigt billig er den

Biler
Foto: PR / Ligier
Foto: PR / Ligier
En meget billig elbil er på vej frem.

Lige nu læser andre også

Elbiler koster ofte lidt mere, end hvad godt er, hvilket primært skyldes det kostbare batteri. Alligevel lancerer flere elbilproducenter nu prisvenlige modeller.

Der er flere elbiler på vej for at udfordre kinesiske bilproducenter. Én af dem er den netop afslørede Citroën ë-C3, som er en seriøs elbil til cirka 24.000 euro (cirka 180.000 kroner), hvilket er blandt de billigste i Europa.

Uden for Europa kan det være billigere, og derfor er der også flere og flere, der vælger de kinesiske elbiler, da der kan være mange penge at spare.

Det er dog ikke sikkert, at man behøver at gøre dette.

Under 15.000 euro

En meget billigere elbil har fundet sin vej til det europæiske marked For kun 14.500 euro (cirka 110.000 kroner) kan du købe den franske Ligier Myli. Ulempen ved denne meget kompakte bybil er dens topfart på kun 45 km/t.

Ligier har produceret kabinescootere i 40 år, og denne elbil er også en form for kabinescooter. Derfor er det vigtigt at slå fast, at det ikke er det rette valg for alle.

Lad dig dog ikke skræmme. I byen er Ligier Myli et godt alternativ til en elbil. Den fås med tre batteripakker, hvor det største 12,42 kWh-batteri har en rækkevidde på op til 193 km. Desuden kan du oplade den elektriske bil ved en AC-ladestander.

Dyrt ekstraudstyr

Det er desuden en elbil, der kan bryste sig af at have mange funktioner, som man typisk kun kan finde i større biler. For eksempel Apple CarPlay og Android Auto, for- og bagrudevarme, servostyring, bakkamera, aircondition og sædevarme.

Ulempen er, at du skal betale ekstra for disse funktioner. Den annoncerede pris er for en basisversion af Ligier Myli med en rækkevidde på kun 63 km. Prisen for en veludstyret Myli stiger hurtigt til omkring 20.000 euro, hvilket svarer til omtrent 150.000 kroner.

Anbefalet til dig