Bliver hyldet i 63 kommuner: “Det er supersejt”

27/1/23 12:00

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Kommuner over hele landet vil vise deres taknemmelighed til de unge frivillige.

Vi går uge 5 i møde om et par dage - eller som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har døbt den: Den Sureste Uge.

Titlen kommer fra en statistik der viser, at uge 5 er den af årets 52 uger, hvor der er koldest og mest regn.

Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik nu borgere over hele landet til at give et ekstra skulderklap, til de unge der er med til at sikre en mere sikker morgentrafik: de nationale skolepatruljer.

Det skriver Via Ritzau.

De unge skoleelever står i morgentrafikken, selv i blæst, regn og mørke. Derfor går kommuner over hele landet ind for at hylde de unge, der står i de gule reflekser og hjælper børn som voksne sikkert over vejene.

“Når vi spørger skolepatruljeelever, hvad de får ud af at stå skolepatrulje, svarer 7 ud af 10, at det for dem handler om at hjælpe andre, så de kan føle sig sikre i trafikken. Det er supersejt, at det er den primære motivationsfaktor. Skolepatruljerne fortjener virkelig at blive fejret for deres frivillige arbejde, når de står i vintermørket i Den Sureste Uge” fortæller Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

63 af landets kommuner yder en ekstraordinær service for skolepatruljerne, for at vise deres taknemmelighed. Blandt andet vil nogle skoler få besøg af det lokale politi, ansatte på det lokale rådhus vil dukke op med kakao og boller, og en stor flok af de unge vil få uddelt slik af forbigående forældre.

“Når mørket og kulden for alvor har sænket sig over landet, så kan det godt føles lidt surt at skulle op og i skole før kammeraterne. Men skolepatruljerne gør det alligevel og med et smil. Det fortjener de stor ros og anerkendelse for og derfor får de lidt ekstra lækkert fra os her i Den Sureste Uge” lyder er fra Mikkel Klausen, chef for uddelinger i LB Forsikring.

Du kan se deres Den Sureste Uge kampagnevideo fra 2019 her: