59-årig chimpanse var alvorligt syg: Se så hvad den gør, da den ser sin gamle ven Jan

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Klippet af den gamle chimpanse og Jan er nu gået viralt.

Mest læste i dag

Af og til dukker der fortæller op, der rører ved hjertet og fremhæver de unikke bånd, der kan udvikle sig mellem mennesker og dyr.

Historien om den 59-år gamle chimpansen, Mama, og primatologen Jan er en af dem.

Mama var ikke bare en hvilken som helst chimpanse; hun var en af verdens ældste af sin art og tilbragte sine sidste år i Royal Burgers Zoo i Holland.

Det skriver Sosialnytt.

Hendes lange liv var fyldt med forskellige oplevelser, men alligevel er det et klip fra hendes allersidste tid, der endte med at gøre hende verdenskendt.

Mod slutningen af sit liv blev Mama alvorligt syg. Hun nægtede at spise, og det så ud til, at Mama havde mistet al livsvilje, hvilket ofte er et tegn på, at et dyr nærmer sig døden.

Situationen tog dog en rørende drejning, da primatologen Jan besøgte sin gamle ven Mama. Jan, som havde kendt Mama siden 1972, var et kendt ansigt for hende.

Deres forhold strækker sig over flere årtier, og i det øjeblik, han trådte ind til Mama, er nu gået viralt.

Selvom Mama først afviste Jan, ligesom hun havde gjort med alle andre, der havde forsøgt at nærme sig hende, men efter kort tid genkendte chimpansen sin gamle ven.

Mama, som ikke havde rørt mad i et længere stykke, begyndte at spise igen. Videoen er nu blevet et vidnesbyrd om en særlig forbindelse, der trodsede artens barrierer.

Trist nok var dette møde et af de sidste øjeblikke i Mamas liv.

Hun døde en uge senere, men hendes historie fortsætter med at inspirere og minde os om den unikke og dyrebare natur af forholdet mellem mennesker og deres dyrevenner.

Se det rørende klip herunder.

Anbefalet til dig