7 gode grunde til at din hund bør sove i samme seng som dig

03/04/2024

Amalie Lindelof

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
7 overraskende fordele ved at lade din hund komme op i sengen.

Mest læste i dag

Det er ellers alment kendt, at hunde ikke hører til i sengen. Derfor kan det komme som en overraskelse for mange, at det ikke nødvendigvis forholder sig sådan. 

Forskning viser nemlig, at der er flere helbredsmæssige gevinster ved at sove sammen med din firbenede ven. Og ikke nok med at det er sundt for dig - din hund kan også drage nytte af din nærhed. 

Dette skriver det britiske medie Daily Mail

Så hvis du er en af dem, som holder af din hunds selskab om natten: Lad endelig din hund blive i sengen! Du vil med stor sandsynlighed få en bedre nattesøvn, hvilket i sidste ende fører til en bedre dag.

Ifølge mediet LittleThings er der 7 gode grunde til at sove sammen med din hund: 

  1. En beroligende atmosfære

Det har en beroligende effekt at mærke nærheden fra sin hund, når man skal sove. Om det så er deres varme krop eller rytmiske åndedræt, så skaber de bare en fantastisk søvndyssende atmosfære. 

  1. De gør det lettere at falde i søvn 

Din hunds væsen skaber gode betingelser for at falde hurtigt i søvn, da deres nærvær skaber en følelse af tryghed og ro.

  1. Reducerer stress og angst 

Der er mange eksempler på at hunde reducerer stress, og derfor bruges hund også både i terapi og anden behandling. 

  1. Holder dig varm 

Hunde kan godt lide at ligge tæt, hvilket giver en god varme. 

  1. Mindsker risikoen for depression 

Det er bevist, at hunde kan have en rigtig god effekt på dit humør og derved forebygge forekomsten af deppresion. 

  1. Giver dig tryghed 

En hund udstråler stor tryghed. Hvis man skulle være så uheldig at få uanmeldt besøg om natten, vil din hund give dig besked og være en tryg allieret. 

  1. Hunden nyder dit nærvær

Hunde er flokdyr, og du er det vigtigste i din hunds liv. Det er bevist, at en hund kan udvikle en depression, hvis den er meget alene. 

Det kan selvfølgelig ikke ignoreres, at en hund kan tage både skidt og bakterier med op i sengen, men du vil sandsynligvis ikke blive påvirket af det. Det er dog forståeligt, hvis man synes, det er uhygiejnisk. Det er din beslutning, men forskningen siger i hvert fald, at der ikke er grund til at undgå hunde i sengen.  

Anbefalet til dig