Ekspert kommer med svaret: Derfor benytter din kat sig ikke af kattebakken

18/09/2023

Nicolai Haugsted

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du problemer med at Misser "bevidst rammer ved siden af"? Her er forklaringen.

Mest læste i dag

Vi elsker vores firbenede venner, men lad os indse det: Når vores katte beslutter at gå på toilettet uden for kattebakken, kan det være en kilde til frustration.

Selvom urinproblemer kan være et tegn på alvorlige sundhedsproblemer, er det ikke altid tilfældet. Nogle gange er det simpelthen en måde, hvorpå katten giver os besked om, at noget ikke er som det skal være med kattebakken.

Før du planlægger et dyrlægebesøg, kan det være en god idé at undersøge de almindelige problemer, der kan påvirke din kats brug af kattebakken.

Lifehacker.com Har nemlig løsningerne her:

Problemet kan være kattegruset

Katte er kræsne væsner, især når det kommer til kattegrus.

Hvis de ikke kan lide lugten eller teksturen af deres kattegrus, vil de nægte at bruge det. Måske har du skiftet til en ny type kattegrus, og din kat har reageret ved at tisse uden for bakken.

Prøv at vende tilbage til den tidligere type grus for at se, om det løser problemet. Katte foretrækker normalt en fin, sandet tekstur over grovere variationer, og de kan ikke lide duftende grus.

Så duftfrit, fint tekstureret kattegrus er altid en sikker mulighed.

Er kattebakken for lille?

Nogle gange kan problemet være selve kattebakken.

Hvis din kat er særlig stor eller lang, kan de have svært ved at bruge en standard kattebakke.

Dette er ikke deres skyld, det er bare dårlig pasform. Overvej at skifte til en kattebakke med højere sider eller ekstra længde for at give din kat mere plads.

Hvis du bruger en lukket kattebakke, kan din kat måske ikke lide låget. Prøv at fjerne låget for at give dem mere plads og frihed.

Ældre katte har brug for hjælp

Ældre katte, især dem med gigt, kan have svært ved at klare selv meget lave kattebakkebarrierer.

For at gøre det lettere for din ældre kat, kan du vælge en kattebakke med lavere sider, som de nemt kan komme ind og ud af uden besvær.

Kattemiljøet spiller en rolle

Hvor du placerer kattebakken kan også påvirke din kats brug af den. Katte har brug for privatliv, og placeringen af kattebakken er vigtig.

Undgå højt trafikerede områder og steder, hvor din kat føler sig utryg. Vælg et roligt hjørne i et stille rum, hvor din kat kan udføre sine forretninger i fred.

Katte vil heller ikke besørge, hvor de spiser, så sørg for at placere kattebakken væk fra madskålen.

At forstå din kats præferencer og behov i forhold til kattebakken kan hjælpe med at løse eventuelle problemer og sikre, at både du og din kat har det godt derhjemme.

Anbefalet til dig