Har du også undret dig? Derfor kommer din hund med “gaver” til dig i form af tilfældige ting

Dyr
Genrefoto: Shutterstock
Der er en sød grund til, at din hund eksempelvis kommer med dine sko og sure sokker.

Mest læste i dag

Hvis du er hundeejer, har du nok oplevet, at din hund pludselig kommer gående med en tilfældig ting, som den nu gerne vil give dig som gave. Men hvad betyder det egentlig, når din hund kommer med en sko eller en tilfældig genstand fra hjemmet? 

En britisk hundeejer har en interessant teori, der kan forklare denne adfærd.

Det skriver Newsweek.

TikTok-brugeren @adayinthelife_ais delte nemlig den 11. juni en video af sin hund. Videoen har modtaget over 500.000 visninger, og kommentarerne strømmer ind fra andre hundeejere, der deler lignende oplevelser.

Hunden bringer hende alle mulige ting fra huset - lige fra sko til tæpper. I videoens billedtekst foreslår hun, at denne adfærd skyldes noget, hun kalder "excitement displacement".

"De er så overvældede af følelser, at de forsøger at berolige og distrahere sig selv eller slappe af," skriver hun. 

Med andre ord, når din hund overøser dig med "gaver", fx når du kommer hjem fra arbejde, kan det være dens måde at håndtere sine store følelser på.

Susan Nilson, træner og adfærdsekspert for katte og hunde, forklarer til Newsweek, at denne adfærd kan være en form for "self-soothing", som på dansk kan oversættes til selvberoligelse. 

"Hunde bruger ofte ‘displacement behaviors’ til at reducere følelser af stress, spænding eller ængstelse," siger hun. 

Hun sammenligner det med, når mennesker bider negle eller vipper med benet, når de er nervøse, men hun understreger også, at denne adfærd også kan opstå i positive situationer, som når ejeren kommer hjem fra arbejde. 

"Det er en måde at omdirigere deres følelser og energi på," siger hun. 

Hun tilføjer, at nogle hunde derudover er naturlige "samlere", især når det kommer til sko, som ofte har en stærk duft af ejeren og kan give hunden en følelse af tryghed og sikkerhed.

Så næste gang din hund kommer travende hen til dig med en sok eller et viskestykke, kan du tænke på, det er deres måde at udtrykke deres store følelser på.

Anbefalet til dig