Helt særlig slags hunde vinder frem: Her er de mest populære hunderacer i Danmark

Af: Lucas Andreas

|

01/03/2024

Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
En optælling af nyligt indregistrerede hunde fra 2023 taler sit tydlige sprog.

Mest læste i dag

Danskerne har en uforbeholden kærlighed til hunde, som igen og igen bekræftes af det store antal nye firbenede familiemedlemmer, der hvert år bliver en del af hjemmene. Dansk Hunderegister afslører, at mellem 850.000 og 900.000 hunde allerede nyder livet i Danmark, og sidste år blev familien udvidet med 60.390 nye hvalpe.

Hvert år laver Dansk Hunderegister og Dansk Kennel Klub en opgørelse over, hvilke hunderacer der var mest populære blandt danskerne i det forgangne år.

Det skriver hunden.dk

I 2023 var det i følge Dansk Hunderegister for syvende år i træk labrador retrieveren, der indtog førstepladsen som danskernes favoritrace med 5.364 nye registreringer alene sidste år. Populariteten er heller ikke at tage fejl af hos DKK, hvor tallet lyder på 2.253 nye registreringer, næsten 1.000 flere registreringer end andenpladsen der går til den lille hunderace, bichon havanais. 

Hos AniCura, der er et af landets største grupper af dyrehospitaler, er man ikke overrasket over, at netop labrador retrieveren topper listen igen:

Labrador retrieverens urokkelige popularitet understreges af dens egenskaber som en familievenlig og alsidig hund, der trives i mange forskellige hjem. "Det er en race, der har vundet danskernes hjerter," bemærker Hanne Friis, chefdyrlæge hos AniCura Danmark, der ikke er overrasket over labradorens topplacering.

Racevalget afspejler en tendens til at foretrække hunde, der er kendte for deres gode temperament og evne til at omgås både børn og andre dyr.

Særlig slags hunde vinder frem

Interessen for allergivenlige hunderacer er også stigende, med bichon havanais, shih tzu, coton de tulear, og malteser blandt de foretrukne valg.

Disse racer er populære hos familier, der ønsker at minimere risikoen for allergiske reaktioner, selvom ingen hunde kan garanteres 100% allergivenlige. Friis påpeger vigtigheden af at teste for potentiel allergi ved at besøge opdrættere eller venner med hunde før anskaffelse.

Valget af hund er en beslutning, der kræver grundig overvejelse, idet hver race har sine egne behov. "Det er positivt at se, at listen består af mange forskellige hunderacer," siger Friis, hvilket indikerer, at danskerne tager hensyn til deres livsstil og behov, når de vælger deres firbenede venner. Dette engagement i at finde den rette match understreger den dybe forbindelse og det ansvar, der følger med at være hundeejer.

Anbefalet til dig