Her er dyrlægens råd til samtlige hundeejere inden nytårsaften

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"Nytårsaften er et tilbagevendende problem", siger dyrlægen.

Mest læste i dag

Under coronapandemien valgt mange at spæde nedlukningens kedelige dagligdag op med et nyt familiemedlem i form af en hund.

En norsk dyrlæge har offentliggjorde sine bedste råd til nye hundeejere i forbindelse nytår for to år siden, men rådene er ikke blevet mindre relevante siden da.

Det skriver Sosialnytt.

Marit Vader, der er dyrlæge ved Evidensia Tromsø Dyrecenter, påpeger at der er mange ting, som man som hundeejer skal være opmærksomme på omkring nytår - især hvis man ikke har fejret det som hundeejer før.

"Det er med hvalpe, som det er med unge mennesker - de er uregerlige og vil gerne overskride grænser. Det kan være en udfordring for uerfarne ejere, som ikke er vant til alt det, som hunden kan finde på," udtaler hun blandt andet. 

Hun opfordrer til, at man forbereder sin hund på fyrværkeriet nytårsaften. Mange hunde er nemlig ekstremt bange for de høje brag og store lysglimt. Her anbefaler hun, at man begynder at tilvænne hunden høje lyde i god tid, og lærer den, at det ikke er farligt:

"Nytårsaften er et tilbagevendende problem, da hundene er bange for støjen og det kraftige lys, der følger af fyrværkeri. Her kan der være klogt for hundeejere at vænne hunden til lydene. Ideelt set skal man begynde med det senest en måned før nytårsaften," forklarer dyrlægen.

Mens fyrværkeriet handler mest om tilvænning, så er der andre ting, man bør være på forkant med. Der er blandt andet vigtigt, at hunden ikke får adgang til chokolade, da det er giftigt for dem.

Anbefalet til dig