Hundetræner advarer: Giv ikke din hund isterninger, hvis...

08/09/2023

Thea M. Andersen

Dyr
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke altid en god idé at give din hund isterninger eller andet frossent i varmen.

Mest læste i dag

Det er ikke kun os her i Danmark, der nyder af det fine sensommervejr. Også i Storbritannien har de høj sol og høje temperaturer. Derfor har en professionel hundetræner udsendt en advarsel til hundeejere om at undgå at give deres firbenede venner iskolde godbidder eller isterninger, hvis de lider af hedeslag.

Det skriver The Sun.

Adam Spivey, direktøren for Southend Dog Training, brugte sine platforme på sociale medier til at dele sin ekspertviden i et forsøg på at forhindre eventuelle problemer, der kan opstå under den nuværende varmebølge. Iført en hvid t-shirt stod han under solens stråler og forklarede: "Isterninger, ispinde, iskolde godbidder, frosset vand... Det er alt sammen utroligt farligt for din hund, HVIS din hund lider af hedeslag."

"Bortset fra det, på en dejlig varm dag som denne, er der ingen skade i at putte et par isterninger i din hunds vandskål. Der er ingen skade i at lave nogle frosne godbidder til din hund," tilføjede han.

Adam, der kan findes på TikTok-kontoen @southenddogtraining1, advarede desuden folk om at stoppe med at lytte til "skræmmekampagnerne, der cirkulerer."

Han tilføjede, at man aldrig bør tage sin hund ud at gå i "rigtig varmt vejr", da det er en nem måde for dem at få hedeslag på. "Så farligt??" tilføjede han i billedteksten til klippet.

Mange mennesker strømmede til kommentarfeltet for at dele deres tanker, hvor en person skrev: "Tak, min hund kan godt lide en isterning i denne varme x."

"Jeg har givet min hund isterninger efter hans aftensmad hver aften i årevis, han elsker isterninger," lød det fra en anden, mens en tredje skrev:

"Vi stoppede med isterninger på grund af skræmmekampagnerne. Tak for at berolige os."

"Kunne ikke være mere enig, mængden af mennesker, der går med deres hunde i middagssolen, er latterlig," tilføjede en fjerde.

Ifølge Kennel Club bør man lufte sin hund tidligt om morgenen eller om aftenen for at undgå middagssolen. De anbefaler også at medbringe vand og noget, de kan drikke af, og kende tegnene på hedeslag, da det kan være farligt.

Tegnene inkluderer kraftig hiven efter vejret, åndedrætsproblemer, savlen, forvirring, opkastning, manglende evne til at gå lige, kollaps og mere. Hvis du mistænker, at din hund lider af hedeslag, bør du straks kontakte dyrlægen for rådgivning.

I mellemtiden siger de også, at hunde, der køles ned for hurtigt under et hedeslag, kan gå i chok. Hvis du har "noget andet at køle dem ned med (f.eks. vand), anbefaler vi ikke at bruge is."

Anbefalet til dig