Hvis det ikke lykkedes første gang...
Sælen, der for nylig trak overskrifter ved at "hygge sig" på Holbækmotorvejen, har taget på nye eventyr og fundet vej til en rapsmark syd for Kirke Saaby.
Den opdagelsesrejsende sæl blev opdaget af vildtkonsulent Henrik Jørgensen fra Naturstyrelsen, der blev kontaktet af Dyrenes Beskyttelse.
Det skriver SjællandskeNyheder.
"Den var godt beskidt, for den har været noget omkring. Den er uden tvivl på jagt efter åbent vand, og i den sydlige ende af Roskilde Fjord er der lige nu helt lukket. Alt er is, lyder Henrik Jørgensens forklaring på det mærkelige syn af en sæl på land et sted, hvor der i fugleflugtslinje er cirka 3,8 kilometer op til Lejre Vig, som er det nærmeste punkt i Roskilde Fjord, i forhold til der hvor sælen lå" fortæller Jørgensen.
Henrik Jørgensen besluttede sig for at tage affære og begav sig til Skullerupvej, hvor han fandt en forsamling af nysgerrige mennesker, der betragtede sælen.
På trods af manglende udstyr til at flytte sælen langt, besluttede han sig for at løfte den op og bære den til sin pickup-truck.
Med en hjælper i bagagerummet og sælen forsvarligt anbragt, kørte Henrik Jørgensen og hans usædvanlige passager 26 kilometer nordpå til Eskildsø Mole øst for Sønderby i Frederikssund Kommune. Her er det eneste sted i den sydlige del af Roskilde Fjord, hvor der i øjeblikket er åbent vand.
Det tyder også på at vanddyret var ivrig efter at komme afsted.
"Den tøvede ikke. Den så frit vand og ville bare afsted med det samme ud i baljen. I området ved strømrenden er der mange muslinger, så vi håber, den kan finde ud af at leve af dem og så de fisk, der naturligvis er i fjorden. Jeg kan ikke se, at den kan komme ud af fjorden lige nu, for højere oppe i fjorden er der intet åbent vand, før du kommer et stykke nord for Frederikssund," fortæller Jørgensen.
Han håber nu, at sælen vil finde nok føde i området, primært bestående af muslinger og fisk, og ønsker kun at se den igennem en kikkert fremover.
Sælen, en ung hun af racen spættet sæl, får dermed en ny chance for et liv i fjorden efter sit mærkværdige eventyr på landjorden.
Tak for "sæl-henteren", Henrik.
Foto: Naturstyrelsen
Foto. Naturstyrelsen