Ny fugleedderkop fundet i Danmark: Her kan du risikere at møde den

Af: Mie M.B

|

06/12/2023

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Arten er endnu helt ukendt herhjemme, men menes at stamme fra Costa Rica

Mest læste i dag

I en overraskende opdagelse afslører Randers Regnskov, at en hidtil ukendt art af fugleedderkoppen ved navn Masteria boggildi bebor regnskoven. Biologerne Sean Birk Bek Craig og Jørgen Lissner, begge selverklærede kratluskere, står bag fundet, der bringer en hidtil ukendt art i rampelyset. Det skriver Randers Amtsavis.

Den brunlige fugleedderkop, med en massefylde på størrelse med en enkrone, blev fundet mellem jordens blade i et afsides hjørne af Randers Regnskovs Afrika-kuppel. Overraskende nok ligger dette område lige ved en sti, hvor regnskovens årlige 300.000 besøgende passerer forbi uden at vide, at de deler rum med denne nye art.

Sean Birk Bek Craig, der selv legede i regnskoven som barn, beskriver fundet som en feberdrøm og deler sin overraskelse over, at han endelig har opdaget en ny art.

Udstillingschef Brian Rasmussen, der også var intetanende om fugleedderkoppen, udtrykker begejstring over den nye opdagelse. Han mener, at den nye art har levet i regnskoven i årevis uden at blive opdaget. Brian Rasmussen antager, at fugleedderkoppen muligvis er kommet til Danmark som blind passager med en plante fra Costa Rica.

Randers Regnskov håber, at den nyopdagede fugleedderkop vil trives i sit naturlige habitat i regnskovskuplerne, og der er ingen planer om at forstyrre den. Dog overvejer man at placere et ekstra skilt for at informere besøgende om det hidtil ukendte medlem af regnskovens dyreliv.

Anbefalet til dig