Omstridt zoo med trist meddelelse: Topattraktionen er nu gået bort

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter 46 års isolationen er topattraktionen nu død.

Mest læste i dag

Det er altid trist for en zoo, når topattraktionen går bort.

Nu er det sket for den omstridte Manila Zoo på Filippinerne, der har mistet hunelefanten Mali, der i næsten 50 år har været fanget i den zoologiske have.

Det skriver B.T. via dyrevelfærdsgruppen People for the Ethical Treatment of Animals (Peta). Elefanten tilbragte hele sit liv i isolation, og hendes ensomme skæbne har fået international opmærksomhed.

Peta har længe kæmpet for Malis frigivelse og overførsel til et reservat, hvor hun kunne leve sammen med andre elefanter.

Organisationen understreger vigtigheden af elefanters sociale natur og kritiserer Manila Zoo for at have holdt Mali isoleret i en betonbås i årtier, hvorfor zooen også har været omstridt.

"På grund af ligegyldighed og grådighed døde elefanten Mali på samme måde, som hun har levet i næsten 50 år: alene i en betonbås i Manila Zoo", lyder meldingen fra organisationen.

Adskillige kendisser, herunder tidligere Beatles-medlem Paul McCartney, har støttet Petas kampagne for at befri Mali fra hendes ensomme tilværelse i den filippinske zoo.

Pefa beskriver Malis fangenskab som 'isolationsfængsling' og kritiserer både Manila Zoo og bystyret for at have pålagt Mali årtiers tortur i form af isolation.

Elefanter lever normalt i naturen i tætte familiegrupper, og Pefa påpeger, at Malis ensomhed står i skarp kontrast til elefanternes naturlige adfærd.

Manilas borgmester, Honey Lacuna Pangan, har endnu ikke fastslået dødsårsagen på zooens elefant.

Elefanten var en gave fra Sri Lanka til Filippinernes daværende førstedame Imelda Marcos i 1977, og siden da har den været den zoologiske haves topattraktion.

Anbefalet til dig