Samtlige hundeejere advares: Meget få ved, at disse madvarer kan slå din hund ihjel

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er flere fødevarer, som man ifølge eksperter ikke bør give sin hund.

Mest læste i dag

De fleste hundeejere er en gang imellem skyldige i at dumpe en smule mad ned under bordet, så deres firbenede ven også kan få lidt godt til ganen.

Det viser sig dog, at visse madvarer er til stor fare for 'menneskets bedste ven', og eksperter fra det engelske forsikringsselskab Protectivity advarer nu hundeejere om, hvilke fødevarer, der kan være direkte livsfarlige for hunde.

Det skriver The Mirror.

En række fødevarer, der ofte anset for sunde alternativer til fedtholdige snacks, viser sig at være skadelige og endda dødbringende for hunde - og du vil garanteret blive overrasket over flere af dem.

Blandt de farlige fødevarer er vindruer og rosiner. Du kan se, hvilke fødevarer forsikringsselskabet advarer mod at give din hund i bunden af artiklen.

Særligt i juleperioden, hvor rester fra julemiddagen ender i skålen hos familiens firbenede medlem, stiger risikoen. Kalkun, som kan fremkalde pancreatitis, der er akut betændelse i bugspytkirtlen, hos hunde er muligvis den allerfarligste julefavorit.

"Denne tid på året kan være fuld af farer for kæledyr," lyder det fra forsikringsselskabet, der påpeger vigtigheden af at holde potentielt farlige madvarer uden for hundes rækkevidde.

Ifølge forsikringsselskabet er nogle af de mest risikable fødevarer:

  • Druer og rosiner

  • Macadamianødder

  • Løg og hvidløg

  • Xylitol (tyggegummi)

  • Mejeriprodukter

Anbefalet til dig